Олимп (Дан Симънс)

Мека корица

 
880 стр.
12.99 лв.
Колкото повече поръчваш, толкова повече печелиш

Други книги от този автор

Илион (Дан Симънс)
Дан Симънс
Фантастика
Промоция
Ендимион (Дан Симънс)
Дан Симънс
Фантастика
Триумфът на Ендимион (Дан Симънс)
Дан Симънс
Фантастика
Падането на Хиперион (Дан Симънс)
Дан Симънс
Фантастика
Хиперион (Дан Симънс)
Дан Симънс
Фантастика
Песента на Кали (Дан Симънс)
Дан Симънс
Психологически трилър
Хиперион (Дан Симънс)
Дан Симънс
Фантастика
Хиперион (Дан Симънс)
Дан Симънс
Фантастика
Ендимион (Дан Симънс)
Дан Симънс
Фантастика

Други книги от този жанр

Пустош, наречена мир (Аркади Мартин)
Аркади Мартин
Фантастика
Хронобандити (Роджър Зелазни)
Роджър Зелазни
Фантастика
Промоция
Немезида (Айзък Азимов)
Айзък Азимов
Фантастика
Фондация - том І (Айзък Азимов)
Айзък Азимов
Фантастика
Фондация - том ІІ (Айзък Азимов)
Айзък Азимов
Фантастика
Спомен, наречен империя (Аркади Мартин)
Аркади Мартин
Фантастика
Проектът "Аве Мария" (Анди Уеър)
Анди Уеър
Фантастика
Промоция
Самите богове (Айзък Азимов)
Айзък Азимов
Фантастика
Емперо (Джон Скалзи)
Джон Скалзи
Фантастика
Дюн. Месията на Дюн (Франк Хърбърт)
Франк Хърбърт
Фантастика
Промоция
Еволюцията на "Андромеда" (Майкъл Крайтън)
Майкъл Крайтън
Фантастика
Щамът „Андромеда" (Майкъл Крайтън)
Майкъл Крайтън
Фантастика
Сьомгата на съмнението (Дъглас Адамс)
Дъглас Адамс
Фантастика
Изтребление (Б. В. Ларсън)
Б. В. Ларсън
Фантастика
Централна станция (Лави Тидхар)
Лави Тидхар
Фантастика
Милостта на Калр (Ан Леки)
Ан Леки
Фантастика
Светът на мошениците (Крис Бънч)
Крис Бънч
Фантастика
Пътеводител на галактическия стопаджия (Дъглас Адамс)
Дъглас Адамс
Фантастика

За книгата

Продължение на бестселъра “Илион”...

Носител на наградите:
HUGO AWARD
WORLD FANTASY AWARD
LOCUS AWARD
BRAM STOKER AWARD
SCIENCE FICTION CHRONICLE AWARD
BRITISH SCIENCE FICTION AWARD
BRITISH FANTASY AWARD
THEODORE STURGEON AWARD
COLORADO BOOK AWARD


Елена Троянска скърби за мъртвия Парис, убит от безмилостния Аполон. Тялото му се е превърнало в обгорена маса. А боговете продължават да нанасят ударите си от обсадения Олимп. Техните бомби - от една-единствена молекула - се фазоизместват квантово, преодоляват силовото поле на моравеките и сеят смърт в Илион. Хора и богове се готвят за финалната битка, която ще реши съдбата на самата вселена.

 

Мнения на читатели

Приемат се само коментари от регистрирани потребители!

Моля, спазвайте чистотата на българския език.

Приемат се само коментари на кирилица. Мнения, съдържащи нецензурни квалификации и обиди, ще бъдат премахвани.

Люба, София

Здравейте,

Тази година дали ще успеете да преиздадете поредицата?Много ми харесаха Хиперион и Ендимион с твърди корици. Иска ми се да направите същото и с Олимп и Илион.

Благодаря предварително за обратната връзка!

Поздрави

Мария, Пловдив

Аз искам да попитам същото като долния коментар. Мислите ли да преиздадете поредицата или да си я търсим на старо?Хиперионите ги преиздадохте, мисля че и към тези ще има интерес.

И аз се надявам на преиздаване. Определено си заслужава да излезе в ново издание с твърди корици.

Георги Стоянов, София

Аз искам да попитам същото като долния коментар. Мислите ли да преиздадете поредицата или да си я търсим на старо?Хиперионите ги преиздадохте, мисля че и към тези ще има интерес.

Мирослав Георгиев, Пловдив

Бард - мислите ли скоро да преиздадете поредицата ?

За съжаление вече не може никъде да бъде намерана..

Нашия, София

ВЕЛИКА КНИГА!

Аз, Сф

Много добра книга, мно-го!

Влад, София

Великолепен роман!!!

Четох го веднага след като излезе, още ме държи!

Всичко си е абсолютно на мястото, и началото и финала.

Много добър експеримент след затварянето на последната страница от втория том е да прочетете отново първите 10 страници на първата книга.

Гениален е просто.

Поздрав и приятно четене.

Nameless one, Варна

Лично мнение, просто Симънс не се е усетил къде да спре и последната \"книга 4\" е неимоверно глупава, аз лично бих бил по-щастлив и доволен ако не ги бях чел...

THE_CuRSeD, Перник

И двете части са добри!

THE_CuRSeD, Перник

Да не прочитаме последните 100 страници, това е все едно да се изсереш и след това да не се избършеш. Абе как ви ги ражда главите тия разсъждения незнам и се чудя, просто някой са велики в глупавите си олигофренични изказвания!

Nameless one, Varna

Прочие ако сте прочели първата част, все пък смятам, че е добре (дори задължително) да го сторите същото и с Олимп (евентуално без последните 100 страници ;) ,мисля че ще ви е по-интересно всичко да си остане загатка отколкото омазаните брътвежи на Симънс). В по-долният пост доста критикувах, но основно финала, а преди него ви очакват едни качествени, от към съдържание, 800 страници, Симънс такъв какъвто искаме да го четеме.

Приятно четене

Nameless one, Varna

Дълбоко разочарован... но аз съм си виновен имах огромни очаквания, огромни най-вече заради изключително добрата първа част. Но нека почнем отначало първата книга (Илион) я прелапах за седмица и стана едно от най-добрите произведения, които съм чел (хиперионите в малкият си джоб слага). Толкова въображение интересни, коренно различни, но преплитащи се три сюжетни линии и всичко това подплатено с една от любимите ми тематики гръцка митология (и в частност троянската война). Една невероятна книга и определенно най-доброто от жанра, което съм чел. Въпросната втора част (Олимп), започва повече от обещаващо, продължава набралата от Илион история като, уви, поставя повече нови въпроси отколкото да дава отговори на старите. Всичко си вървеше добре, сюжета почна да се разплита и вече читателят очаква грандиозният финал, когато достига до към 85-87 глава (от 95 общо това е някъде 100-150 странизи преди края). От този момент започват безумията, до 85 глава (кажи речи 800 страници) действието се развив в рамките, ако не ме лъже паметта, не повече от месец и в края идва скалъпеният финал представляващ еднин преразказ на цели десетилетия. То и това нямаше да е чак в такъв ущърб, ако разказаните събития не бяха толкова нелепи и съшити с бели конци че човек остава с впечатлението че Симънс просто е написал 100ина страници за да отбие номера (след прочитането на книгата, първата ми мисъл мисъл беше че мога да напиша по-добър финал...). Скалъпеният финал толкова наивно се опитва да обясни прекалено много факти в някакви си 100 страници, че напълно се оклепва като пеленна на прияло с банани бебе, още по-лошо получените отговори освен че са напълно лишени от логика и смисъл поставят нови въпроси: (МНОГО СПОЙЛЕРИ четете на свой риск...) защо войниксите не нападат троянците и ахейците; нали калибаните избиваха войниксите, защо накрая се бият заедно срещу Деймиън; след като могат квантово да се телепортират, защо войниксите си стоят в йерусалим; защото войната между боговете се води на старата земя, а не на тераформираният марс (което пък налага нелогичното телепортиране на Троя; как и защо лъча с информацията за жителите на "старата" земя стига до "новата" земя; какво стана с Калибан и Сетебос; как точно Одисей е попаднал на "новата" земя (това само се загатва, но е одста мъгляво) и прочие и прочие, въпросите без отговор остават безброи. Финалът на двутомният епос, който трябваше да се явява черешката на тортата се оказа просто един изсъхнал фекалии. Жалко очаквах доста повече...

Теди, Варна

Илион много ми хареса,изчетох го на един дъх,без да престана да се изумявам на невероятните идеи,въобръжение и стил на автора.Олимп обаче въобще не го изчетох толкова гладко,нито ме държа в същото напрежение.Останах леко разочарована.Все пак книгите оределено си заслужават.

stranger, asgr/pld/sf

и двата романа са нещо супер нестандартно и антикомерсиално,просто кефят,Симънс е Велик

Anti, Sofia

А бре Коко, това да не ти е Винету да та го прочетеш 10 пъти.

Коко, София

За мен лично като човек, който е чел по десетина пъти хиперионите, това беше подчертано разочарование. Първата част е стегната и несъмнено оригинална, но втората ми се стори стъкмена набързо и някак несиметрична

Fedmahn, Sofia

Току що довърших Олимп. Мисля, че Симънс е най-добрият автор на фантастика за момента. Романа е страшен, но ми се стори къс на фона на Хиперион. И към "Бард" - защо не издавате повече негови книги? Този човек, колкото и да е странно за мен се води като един от класиците в жанра на ужасите.

алдемар, София

В момента съм на средата.Като влезеш в действието с Илион,направо потъваш в действието на Олимп.Страхотно!!!Само за умни и поумняващи!!!

bibi, sofia

humurat e razbiva6t mnogo i se radvam

CRIO, Sofia

Този човек пише модерните Библии, -респект!!!

Калоян, София

книгата е страхотна - въображение, размах, напрежение... абе всичко! поне до този момент! за съжаление в моето копие след 448 страница следва 465!!! отвратително... някой да има някакви координати за контакт с БАРД?

Стян, Ямбол

Една от най-добрите книги , които съм чел !!!

Поредицата "Ендимион" също беше прекрасна , но се четеше малко по-трудно . Тази върви много гладко . Не мога да повярвам , че този същият автор е писал и онези блудкави криминалета .

Eli, sf

abe vurvi malko po-tejko ot Ilion no ina4e si e klasata na Simuns

Веселин, Варна

Прочетох "Илион" много ми хареса, но ми се иска да науча нещо повече за "Градината" и "Калибан и Сетебос", а и за Просперо пишете ми на: veselin_84@yahoo.com

rado, Sofia

Бард,

Пичове направо сте се изложили с превода на тази великолепна книга.

Илион се четеше глако, все едно летиш:-)

В Олимп се запъваш и връщащ назад за разбереш какво е написано.

Endimion, Sun City

Гениална творба!

Момиче, явно си чела по диагонала! Все пак виж отново разсъжденията на Орфу и по-точно обясненията му пред моравеките, както и един откъс от Пруст.

Наистина е оставена вратичка за продължение, въпреки, че може и с този край. Аз не бих имал нищо против още две книжки /подобно на Хиперион-Ендимион/! :-)))

Иван, Варна

Великолепна книга! Прочетох я за три дена.

Girl, всичко се разбира, ама трябва да се чете внимателно.

Милен, София

Не съм чел "Илион" и "Олимп", но Хиперионите бяха увлекателни за толкова дълга сага, но , за Бога, дайте ми нещо от Дейвид Брин - ето това е най-доброто в SF-сагите. Бях от най-заклетите фенове на SF, но напоследък нямя нищо по-значимо и се забавлявам с фентъзита. Мартин не е лош, но е толкова наивен на места. В това поне Симънс го бива, но пък има пасажи от по 70-80 страници които минавам с адски мъки, дано да е преодолял този дефект.

Dargor, София

Историята остава с много отворен край.Не бих се учудил,ако стане четиритомен епос като Хиперионите.Иначе идеята за Олимп е много по оригинална от старата идея за Спасителя(ката) в Ендимиона.

BerenErchamion, Пловдив

Великолепна книга, според мен дори е по-добра от първата част!!! Аз лично не съм чел другите произведения на автора, но ако и те са толкова великолепни, несъмнено ще си ги купя.:)

Girl, Sofia

Наистина не е толкова добра като Хиперионите - накрая остана някакво усещане за недоизясненост, за нещо неказано...Така и не разбрах каква е връзката на Олипм със старата Земя...

:((

Endimion, Sun City

glupcho, stara zagora

Прочете ли е вече? Защото аз съм по средата и мисля, че няма да отстъпва на Хиперионите. Е, не мога да кажа коя е по-добра, защото и двете произведения са невероятни. За глупавото фентъзи те подкрепям!

glupcho, stara zagora

Е, не е толкова добра колкото цикъла "Хиперион" или пък "Лешоядите", но Дан Симънс си е Дан Симънс...1000 пъти по-добро от отвратителното море от фентъзи, което ни залива отвсякъде...

Endimion, Sun City

Първите 150 страници са блестящи! Очаквам развръзката! Да видиме, ще има ли изненади като при Хиперионите...?

Андрей, София

Ми много ще се радвам, ако сте прави, Endimion и Dalghren. Доколкото познавам Симънс от "Хиперион"-ите, това наистиа е автор, който завършва книгите си.

Борикар, София

Що се касае до автора на Макатрицата, той се оказа същия от когото вече имах удожолствието да имам ОЩЕ една книга

(която бих превел като "Мрънчът")-една прекрасна пародия на "Хобитът", която започва като третокласна развлекателна история, но постепенно еволюира в един много философски и мъдър

оригинален разказ. Илюстрациите са също прекрасни.

Борикар, София

Уважаеми любители на фантастиката! Заслужава си да отбележим един много важен факт: с настоящата излязла след-следващата я по

номер книга, ИСФ ,вече, след повече от петнайсет години, има толкова на брой книги кокото и древната най-любима българска поредица за фантастика БИБЛИОТЕКА "ГАЛАКТИКА"- точно 122.По този начин тя се изравни с класическия стандарт и вече може да го надмине, дори и в момента, да си признаем, да боксува.

dhalgren, Стара Загора

Андрей, Дан Симънс определено НЯМА НАВИКА да цепи тухли. За да се убедиш, посети му сайта :), лесно ще го откриеш. Още повече, че авторите на НФ трудно биха достигнали подобни "хоризонти на безкрайността" като Джордан, все пак убедителните безкрайни продължения в НФ изискват безкрайно оригинален, аналитичен и енциклопедичен ум.Мноого е трудно в днешни дни...Пък и докато миста Джоадан има изключително много харчове по поддръжката на червеното си порше (нали разбираш, сега трябва да си купи шибидаче с фотоклетка) ;), то писатели от ранга на Дан Симънс отдавна са разбрали, че читателите им ( че и те) са земни и смъртни, та да се заплитат в 35-40 томни саги, коити да бъдат дописвани от внуците на тяхните внуци :)))

Endimion, Sun City

Андрей,

още "Илион" беше обявен за първи том от двутомния епос.... А ако си чел Хиперионския цикъл трябва да си наясно, че при Симънс всичко е планирано и не подлежи на дописвания.

Откъсът е много интригуващ! :-)

Андрей, София

Питане: известно ли е дали мистър Симънс възнамерява да продължи тази си поредица с все нови и нови книги в добрата стара традиция на Тери Гудкайнд и Робърт Джордан? Питам, за да знам заслужава ли си да купувам тези книги или и това ще бъде поредната сага с добро начало и измукани от пръстите продължения...

Endimion, Sun City

Очаквам неверятен завършек на поредното велико произведение, на най-добрият съвременен фантаст!!!

Бори, Варна

Очаквам с голямо нетърпение това продължение!Първата част беше една от най - хубавите в цялата поредица ИСФ.

камера обскура, София

Дано! Дано!! Дано!!!

gortaur, Sofia

Nai-nakraia!Purvia tom mi haresa-dano i tozi e dobur.

Скрий

Библиографска информация

Мека корица

ISBN: 9545856149
Дата на издаване: 27.06.2005
Брой страници: 880