Екипът препоръчва
Мерил Стрийп (Винаги тя) (Майкъл Шулман)
Мерил Стрийп (Винаги тя)
Читателите говорят за …
Правдата на Торен (Ан Леки)
Правдата на Торен
phbs, Бургас:

Много трудно я прочетох. Много страници, много съдържание, но лишено от информация, за света, за героите. Главният герой, който всъщност беше изкуствен интелект на кораб, през повечето време оставяше усещането за ирационалност в действията и диалозите, каквато не би трябвало да е присъща на един ИИ. Технологичната част изцяло е прескочена, всичко просто е казано, че е така и това е. Което според мен е минус, когато става въпрос за фантастика.

Озадачи ме превода на заглавието "Правдата на Торен", а в интервюто с авторката е "Второстепенна правда", както се превежда и оригиналното заглавие. От там разбрах, че книгата е трилогия и трябва да очакваме продължение "Второстепенен меч".

Бард отново се впускат в издаване на поредици, което те винаги обвързват с броя на продажбите, което от своя страна води до неиздаване на останалите книги и разочароване на читателите.

Като заключение ще напиша, че в сегашния недоимък откъм интересни заглавия, става за четене, макар и само за да затвърдите дали трябва да се впуснете в поредицата (ако бъде издадена) или да я прескочите. Надявам се мнението ми да е било полезно :)

Книги от жанр: Комикс