Махалото на Фуко (Умберто Еко)

Мека корица

 
670 стр.
24.90 лв.
Колкото повече поръчваш, толкова повече печелиш

Други книги от този автор

Островът от предишния ден (Умберто Еко)
Умберто Еко
Съвременна класика
Името на розата (Умберто Еко)
Умберто Еко
Съвременна класика
Баудолино (Умберто Еко)
Умберто Еко
Съвременна класика
Тайнственият пламък на кралица Лоана (Умберто Еко)
Умберто Еко
Съвременна класика
Пражкото гробище (Умберто Еко)
Умберто Еко
Съвременна класика
Да сътворим врага (Умберто Еко)
Умберто Еко
Есета
За литературата (Умберто Еко)
Умберто Еко
Есета
Нулев брой (Умберто Еко)
Умберто Еко
Съвременна класика

Клиенти, които поръчаха тази книга, поръчаха и ...

Зеленият път (Стивън Кинг)
Стивън Кинг
Роман
Властелинът на пръстените: Пълно издание (Дж. Р. Р. Толкин)
Дж. Р. Р. Толкин
Фентъзи
Бягащата с вълци (Клариса Пинкола Естес, проф.д-р)
Клариса Пинкола Естес, проф.д-р
Популярна психология
Окото на света (Робърт Джордан)
Робърт Джордан
Фентъзи
Промоция
Великият лов (Робърт Джордан)
Робърт Джордан
Фентъзи
Промоция
Прероденият дракон (Робърт Джордан)
Робърт Джордан
Фентъзи
Промоция
Храмът на инките (Матю Райли)
Матю Райли
Приключения
Великите загадки: Древния Египет.Битие от Марс. Загадката Атлантида (Хърби Бренън)
Хърби Бренън
Загадки и мистерии
Смъртта е моят занаят (Майкъл Конъли)
Майкъл Конъли
Трилър
Играта на Лъва (Нелсън Демил)
Нелсън Демил
Трилър
Пощальонът (Дейвид Брин)
Дейвид Брин
Фантастика
Хобит: Билбо Бегинс или до там и обратно (Дж. Р. Р. Толкин)
Дж. Р. Р. Толкин
Фентъзи
Диамантената династия (Сидни Шелдън)
Сидни Шелдън
Роман
Тревата там е по-зелена (Джефри Арчър)
Джефри Арчър
Разкази
Игра на тронове (Джордж Р. Р.  Мартин)
Джордж Р. Р. Мартин
Фентъзи

Други книги от този жанр

И страж да бди на пост (Харпър Ли)
Харпър Ли
Съвременна класика
Златна колекция (Уилям Фокнър)
Уилям Фокнър
Съвременна класика
Да убиеш присмехулник (Харпър Ли)
Харпър Ли
Съвременна класика
Пати Дифуза (Педро Алмодовар)
Педро Алмодовар
Съвременна класика

За книгата

Трима приятели, два противодействащи заговора, една демонична секта, едно махало-убиец в сянката на Айфеловата кула и още много съставки в алхимичната смес на тайнствената история на мистиката на всички времена.
След "Името на розата" МАХАЛОТО НА ФУКО утвърди славата на италианския културолог Умберто Еко като един от най-четените романисти в света през последните години.

 

Мнения на читатели

Приемат се само коментари от регистрирани потребители!

Моля, спазвайте чистотата на българския език.

Приемат се само коментари на кирилица. Мнения, съдържащи нецензурни квалификации и обиди, ще бъдат премахвани.

Боян Неделчев, Варна

Доста интересна книга,написана по уникален начин.От нея може да се научат много неща свързани с история,мистика,духовност,религия.Определено си заслужава да се прочете.Има много теми,които дават повод на читателят да се замисли.

Биляна Ваклинова, София

Чета я в момента...доставя ми страхотно удоволствие

Цветомир, София

Някой има ли идея, дали книгата ще се преиздава скоро?

М, Кнежа

Първото,което прави впечатление е изказа на автора.Той може да бъде или голяма пречка или удоволствие.До средата на книгата борбата с повествованието е мъчна.Но след като се схване нишката,героите и започне същинското действие изведнъж всичко става по-лесно,главите по-краките,историите - по-увлекателни.

Магията е да минете средата.Натам си заслужава.Кара те да се замислиш.Идеята,която прокарва автора е малко .. индивидуална може би.За някой,който не се е замислял за божественото краят не би бил особено интересен.Но това е поле на интересите на Еко,така че,който се захваща с него трябва да го има в предвид.

Кой да я чете?Ако сте под 17 няма да ви хареса.

Elektra_, София

Реших да прочета тази книга, защото ми казаха, че съм твърде малка за нея и аз така на инат...четох я цяяяяла година...прочитах два реда и заспивах, защото ми ставаше скучно, в книгата няма никакво действие само е наблъскана с факти, факти и пак факти (или художествени измислици, разбира се). Не знам дали изобщо ще прочета друга книга на този автор, но честно казано не знам защо всички толкова я харесват тая книга..

Даниел, София

Здравейте, днес захванах да чета Името на Розата и вече я преполових. Предполагам, че до утре или най-много утре ще съм я свършил и понеже съм във възторг от нея се оглеждам за другите книги на Еко. Та се замислих върху коментарите на някои хора тук - "трудно се чете". Какво ще рече трудно се чете? Пълна е с ненужни факти или е пълна със странни думи? Какво по точно? Ще съм щастлив ако някой, който я е чел ми прати писмо на посочения мейл:)

Георги, София

Според мен това е най-трудната за четене, но същевременно и най хубавата книга на Еко. Във всеки един момент се чудиш дали авторът пародира така наречената "Теория на заговорите", или просто води читателя през неизбродимия свят на тайни братства, мистерии и въпроси без отговор. Пожелавам на всеки, който за пръв път я отваря, късмет и силна воля.

Ариадна, Бургас

Много ти хвалят "Името на розата" и именно затова решаваш да прочетеш втората книга на автора,защото за нея той се е старал много повече,защото ако тя ти хареса,то непременно първата,която ще прочетеш по-късно ще ти достави още по-голямо удоволствие. Господи защо никой по дяволите не ми каза,че Еко е толкова труден за четене. Той може да стъпче всеки уверен в своята начетеност и ерудиция човек,да хвърли върху му черната сянка на съмнението,че светът,който бяхме така умело подредили,си е все същият хаос.

Книгата е изтънчена. Радваш се като схванеш някоя аналогия, без да ти се наложи да поглеждаш в бележките,което си е истинско постижение. Чете се бавно с речник в едната ръка,в досег с постоянен интернет достъп. Някой може да я наричат "Кодът на Да Винчи" за по-интелигентния тип читател,но това е по-скоро обида към книгата. Тя не е крими,от нея българският читател би могъл само да се образова и да вдъхва от атмосферата на един свръхобразован свят на тримата приятели,леко цинични,доста самовлюбени,изживяващи се като детективи в издателския бизнес. След прочитането и ще се чувствате доста вещи по темата за тайните общества,бразилските вуду ритуали и тем подобни. Посмачканото ви самочувствие ще се е посъвзело,защото вече ще може да се хвалите,че сте прочели въпросното четиво. И все пак иска ми се Умберто да не се е вдъхновил прекалено много от книгата "Светата Кръв и Свещеният Граал" на Майкъл Бейджънт,Ричърд Лий и Хенри Линкълн и тяхната поредица от документални филми по БиБиСи. Вярно е че те съдиха Дан Браун за плагиатство,а не него. Съмнението в мен обаче остава. Ако сте привършили книгата на Еко,хвърлете един поглед върху първоизточника,заслужава си. Приятно четене!

Нина Миндова , автор на Българския Месианизъм, Ямбол

Това е един много известен автор.

Галин, Бургас

според мен това е върха на Еко. Заслужава си!

е, в т

много трудна за четене, не е за всеки ...но за едни може да е шедьовър докато за други не . Наистина изобилства от страшно много исторически имена от 1-ви до 20-ти век, много термини , което наистина показва ерудираността на автора и неговото всеобхватно знание . Приятно четене ...

Антония, Русе

Поредната "перла" сред книгите! Както и всичко от Умберто Еко - автор, с когото трудно може да се сравни някой!

камбо, София

Това определено е една от най-добрите книги, които съм чел, и лично според мен най-добрата на Еко. Не само, че си заслужава четенето, а е направо задължителна за всеки интелигентен и уважаващ себе си човек. Съмнявам се, че някой би разбрал тази книга изцяло от първи прочит, но именно в това се крие обаянието на произведенията на Еко. Изказвания като по-долнот са меко казано глупави!

n., selo

екио е написал само една хубава книга.не е тази.

Слава, София

Една от най-добрите книги, които съм чела.. , всъщност като всичко, което У.Еко е написал :) Построена е в много семантични пластове и позволява да се чете повече от един път.. Книгата наистина е УНИКАЛНА!!!

Endimion, Sun City

Д,

заради такива като теб обиждат перничани на "селяни". Книгата е много добра, показва уникалните енциклопедични познания на автора. И направо е задължителна за някои хора хълцащи по повечето творби от раздел "загадки" тука. Ако имат някакъв интелект и просто са заблудени от "мистичното" това е тяхната книга!

nikola, pld

това е наи хубавата книга която сам чел някога!ако някой мисли че не е така сигурно е защото не я разбрал. малко са такивата нови книги които се различават от общата комерсиална боза

Д., перник

Книгата не си заслужава четенето !

Talyesin, Сафия

Не си предубеден. Книгата е уникална и 200% си заслужава всяка минута, отделена за прочитането и.

Александър Иванчев, София

В едно търсене на мистичното, един полет на кроежа, въображението и фантазията черпеща от съкровищницата на историческо познание на автора, главните герой на книгата преминават през реалното, физичното и метафизичното, за да открият своето... ;-) Може би съм прекалено предубеден, но това е абсолютен шедьовър.

Скрий

Библиографска информация

Мека корица

ISBN: 9545852062
Дата на издаване: 19.05.2003
Брой страници: 670