Зелени светлини (Матю Макконъхи)

Мека корица

 
320 стр.
22.99 лв.

Android книга

 
12.99 лв.

iOS книга

 
12.99 лв.
Колкото повече поръчваш, толкова повече печелиш

Клиенти, които поръчаха тази книга, поръчаха и ...

Зеленият път (Стивън Кинг)
Стивън Кинг
Роман
Бягащата с вълци (Клариса Пинкола Естес, проф.д-р)
Клариса Пинкола Естес, проф.д-р
Популярна психология
От утрото до здрача (Сидни Шелдън)
Сидни Шелдън
Роман
Окончателна диагноза (Артър Хейли)
Артър Хейли
Трилър
Пътеводител на галактическия стопаджия (Дъглас Адамс)
Дъглас Адамс
Фантастика
Търговецът (Джефри Арчър)
Джефри Арчър
Роман
Илион (Дан Симънс)
Дан Симънс
Фантастика
Цивилизацията (Кенет Кларк)
Кенет Кларк
Изкуство
Дългата разходка (Стивън Кинг)
Стивън Кинг
Хорър
Адвокатът с линкълна (Майкъл Конъли)
Майкъл Конъли
Трилър
Афганеца (Фредерик Форсайт)
Фредерик Форсайт
Трилър
Децата на Хурин (Дж. Р. Р. Толкин)
Дж. Р. Р. Толкин
Фентъзи
Тъмната половина (Стивън Кинг)
Стивън Кинг
Роман
Вино от глухарчета (Рей Бредбъри)
Рей Бредбъри
Роман
Гробище за домашни любимци (Стивън Кинг)
Стивън Кинг
Хорър

Други книги от този жанр

Жената в мен (Бритни Спиърс)
Бритни Спиърс
Автобиография
Бъди полезен (Арнолд Шварценегер)
Арнолд Шварценегер
Автобиография

За книгата

 

Бестселър №1 на „Ню Йорк Таймс“

 Повече от 1 милион продадени копия! От носителя на „Оскар“ за най-добър актьор – нетрадиционна книга, изпълнена с палави истории, мъдрост извън закона и трудно научени уроци как да живееш живота си с удовлетворение.

 „Гардиън“ я определя за една от най-добрите книги на годината.

 

Безапелационно честна и забележително откровена, книгата на Матю Макконъхи ни кани да се сборим с уроците на живота, както е направил той – и да видим, че целта не е била никога да спечелим, а да разберем“.

Марк Мeнсън, автор на „Тънкото изкуство да не ти пука“

 

Петдесет години живея този живот, от четиридесет и две се опитвам да разплета загадката му, а от трийсет и пет си водя дневници с подсказки за тази загадка. Бележки за успехи и провали, радости и мъки, неща, които ме карат да се дивя, и неща, които ме карат да се смея хищно. Трийсет и пет години на осъзнаване, спомняне, разпознаване, събиране и записване какво ме е развълнувало или движило по пътя. Как да бъда справедлив. Как да съм по-малко стресиран. Как да се забавлявам. Как да наранявам хората по-малко. Как да се наранявам по-малко. Как да бъда добър човек. Как да получа това, което искам. Как да имам смисъл в живота. Как да бъда повече себе си.

 Наскоро събрах кураж да седна с тези дневници. Открих истории, на които съм станал свидетел и които съм преживял, уроци, които съм научил и забравил, стихотворения, молитви, рецепти, отговори на въпроси, които съм си задавал, напомняния за въпроси, които все още си задавам, потвърждения на определени съмнения, вярвания за значимите неща, теории за относителността и цял куп клишета като от калникстикери. Намерих надеждна тема, подход към живота, който тогава, а и сега, ми носи повече удовлетворение. Ако знаеш как и кога да се справиш с предизвикателствата на живота – как да се съобразиш с неизбежното – можеш да се радваш на състоянието на успех, което аз наричам „да хванеш зелените светлини“.

 

Взех еднопосочен билет за пустинята и написах тази книга: албум, свидетелство, история на живота ми досега. Това е видяното и преживяното от мен в продължение на петдесет години, чувства и прозрения, добри и срамни постъпки. Милости, истини, красотата на бруталността. Какво ми се е разминало, кога са ме хванали и как съм се подмокрил, докато съм се опитвал да танцувам между капките.

 Да се надяваме, че това лекарство има добър вкус, два аспирина вместо болничен престой, космически кораб до Марс без пилотски лиценз, посещение в църква, без да трябва да се раждаш отново, смях през сълзи.

 Това е любовно писмо. До живота.

 Също така е пътеводител към хващането на зелените светлини – и осъзнаването, че жълтите и червените с течение на времето стават също зелени.

 Късмет.

 

Книгата на Матю Макконъхи е точно това, от което имахме нужда след лудостта на кампанията от 2020... Много нужна глътка въздух... оздравително пътешествие... едновременно успокояващо и смешно до сълзи.

 Хю Хюит, „Уошингтън Поуст“

 

Прекрасна изненада, пълна с истории, които не са споделяни във вечерните предавания и не са попадали в новините през годините. Лудо пътуване без съмнение, но ако харесвате Макконъхи и всичките ексцентричности и противоречия, които вървят с него, няма да искате да пропуснете това.

 „Тексас Мънтли“

 

Великолепен мемоар... без съмнение книга, която само Матю Макконъхи би могъл да напише. И това е нещо добро.

 Сп. „Тайм“, Великобритания

 

Можем да твърдим, че личната история на Матю Макконъхи е по-интересна от всяка роля, в която се е превъплътил на екрана през десетилетията.

 „Ю Ес Ей Тудей“

 

 Подходът на Макконъхи към мемоарите е обратно на внимателен, той избира да бъде кристално откровен... Събрани заедно, историите от „Зелени светлини“ рисуват портрета на човек, на който не би могло да му пука по-малко какво мисли светът за него, резултатът от което е – и това не е случайно, – че много хора по света харесват актьора и неговата работа.

 Джон Уорнър „Чикаго Трибюн“

 

Макконъхи е талантлив актьор и добър писател, но абсолютен гений по житейска мъдрост. Той се втурва в живота с наелектризираща ярост. Напълно неочаквана и прекрасна книга, която не можете просто да прочетете, трябва да я преживеете.

 Лорънк Райт, автор на „Краят на октомври“

 

Не бива да се изненадвате, че тази книга е добра, но ще се учудите, когато видите колко е добра. Мъдра и забавна, вдъхновяващ мемоар и наръчник от един от великите философи и артисти извън закона на нашето време.

 Райън Холидей, автор на „Всекидневният стоик“.

 

Ренесансов човек на големия екран, Макконъхи показва, че е същият и на книга. Мистична и духовна, но най-вече просто чудесна, „Зелени светлини“ е вдъхновен мемоар, който празнува идеята, че пътуването, а не крайната точка ни изпълва с удовлетворение.

 Майкъл Конъли, автор на „Мръсната четворка“

 

Написана с огромен интензитет и рядка откровеност, „Зелени светлини“ е водовъртеж от мъдрост, простичка и трескава като своя автор. Прочетете книгата, изживейте приключенията зад завесите, а след това тръгнете в галоп след своите зелени светлини.

 Шака Смарт, главен треньор на мъжкия баскетболен отбор на Тексаския университет в Остин.

 

Зелени светлини“ е много различни книги едновременно: забавна автобиография, прекрасна приключенска история, много смешна комедия, мъдър наръчник за самопомощ, защита на любовта и семейството и откровен разказ за духовни и лични открития. Всяка препоръка би била слаба.

 

 

Мнения на читатели

Приемат се само коментари от регистрирани потребители!

Моля, спазвайте чистотата на българския език.

Приемат се само коментари на кирилица. Мнения, съдържащи нецензурни квалификации и обиди, ще бъдат премахвани.

Библиографска информация

Мека корица

ISBN: 9786190300632
Дата на издаване: 17.05.2021
Брой страници: 320

Android книга

Дата на издаване: 13.09.2021

iOS книга