Хиперион (Дан Симънс)

Мека корица

 
992 стр.
24.95 лв.
Колкото повече поръчваш, толкова повече печелиш

Други книги от този автор

Илион (Дан Симънс)
Дан Симънс
Фантастика
Промоция
Ендимион (Дан Симънс)
Дан Симънс
Фантастика
Триумфът на Ендимион (Дан Симънс)
Дан Симънс
Фантастика
Падането на Хиперион (Дан Симънс)
Дан Симънс
Фантастика
Хиперион (Дан Симънс)
Дан Симънс
Фантастика
Олимп (Дан Симънс)
Дан Симънс
Фантастика
Песента на Кали (Дан Симънс)
Дан Симънс
Психологически трилър
Хиперион (Дан Симънс)
Дан Симънс
Фантастика
Ендимион (Дан Симънс)
Дан Симънс
Фантастика

Други книги от този жанр

Пустош, наречена мир (Аркади Мартин)
Аркади Мартин
Фантастика
Хронобандити (Роджър Зелазни)
Роджър Зелазни
Фантастика
Промоция
Немезида (Айзък Азимов)
Айзък Азимов
Фантастика
Фондация - том І (Айзък Азимов)
Айзък Азимов
Фантастика
Фондация - том ІІ (Айзък Азимов)
Айзък Азимов
Фантастика
Спомен, наречен империя (Аркади Мартин)
Аркади Мартин
Фантастика
Проектът "Аве Мария" (Анди Уеър)
Анди Уеър
Фантастика
Промоция
Самите богове (Айзък Азимов)
Айзък Азимов
Фантастика
Емперо (Джон Скалзи)
Джон Скалзи
Фантастика
Дюн. Месията на Дюн (Франк Хърбърт)
Франк Хърбърт
Фантастика
Промоция
Еволюцията на "Андромеда" (Майкъл Крайтън)
Майкъл Крайтън
Фантастика
Щамът „Андромеда" (Майкъл Крайтън)
Майкъл Крайтън
Фантастика
Сьомгата на съмнението (Дъглас Адамс)
Дъглас Адамс
Фантастика
Изтребление (Б. В. Ларсън)
Б. В. Ларсън
Фантастика
Централна станция (Лави Тидхар)
Лави Тидхар
Фантастика
Милостта на Калр (Ан Леки)
Ан Леки
Фантастика
Светът на мошениците (Крис Бънч)
Крис Бънч
Фантастика
Пътеводител на галактическия стопаджия (Дъглас Адамс)
Дъглас Адамс
Фантастика

За книгата

Този том съдържа първите две книги от цикъла - "Хиперион" и "Падането на Хиперион".

Най-предизвикателната фантастична сага на XX век!

Хиперион

На планетата Хиперион, извън обсега на човешките закони в Хегемонията, дебне съществото, наречено Шрайка. Някои го боготворят, други се страхуват от него. А трети са се зарекли да го унищожат. Шрайка причаква всички в долината с Гробниците на времето, където огромни мрачни структури се движат назад в миналото. В навечерието на Армагедон, когато цялата галактика е във война, седмина поклонници се отправят на последно пътуване до Хиперион, за да търсят отговорите на неразрешените загадки в живота си. Всеки таи по една отчаяна надежда... и една ужасна тайна. А може би в ръцете на някого от тях лежи съдбата на човечеството!


Падането на Хиперион
Докато Хегемонията се бие отчаяно в космоса срещу прокудените, които заплашват галактическото единство, седмината поклонници на планетата Хиперион водят собствена война в Гробниците на времето - загадъчния артефакт, който прикрива едно ужасяващо създание, чието освобождаване означава смърт за човечеството.

Цикълът „Хиперион” се състои от четири романа – „Хиперион”, „Падането на Хиперион”, „Ендимион” и „Триумфът на Ендимион”, награждавани с „Хюго”, „Локус” и Наградата на Британската асоциация за научна фантастика. Четирите творби съвсем заслужено се нареждат сред шедьоврите на световната фантастика с несравнимото си въздействие и въображение.

„Чиста поезия! Хиперфантастиката, без която никой не може да мине!”
Ню Йорк Таймс Бук Ривю

 

Мнения на читатели

Приемат се само коментари от регистрирани потребители!

Моля, спазвайте чистотата на българския език.

Приемат се само коментари на кирилица. Мнения, съдържащи нецензурни квалификации и обиди, ще бъдат премахвани.

Желязко Раданов, гр. Бургас

Нов тираж на книгата ще има ли? Знам, че я имате с твърди корици но просто не ми се дават пари за твърди корици за сега. Благодаря предварително за отговора Ви.

Антон Велчев, София

има ли яснота кога книгата ще бъде в наличност отново. от известно време я търся, но никъде не може да бъде намерена. мерси предварително.

Здравейте,

Разполагаме с една бройка. Малко е пожълтяла, но определено става за четене. Ако желаете да ви я изпратим, пишете ни на мейл адрес: borsa@bard.bg.

На въпроса за нов тираж, в момента не мога да ви отговоря.

Хубав ден

Momchil Slavov, Sofia

има ли яснота кога книгата ще бъде в наличност отново. от известно време я търся, но никъде не може да бъде намерена. мерси предварително.

VokialBG, Добрич

То трябва да ги има поне налични.

The God of tears, Malazan

Подкрепям Ghost. Книги като тези просто трябва да ги има и с твърди корици.

Ghost, Варна

Молим за твърди корици! :)

fearun, Кюстендил

Кога ще има книгата в наличност, че пак се изчерпа?

Наско, Благоевград

Книгата си заслужава. На някай места е разтеглива, но като цяло е завладяваща. Поздравления за БАРД!

Сашо, Варна

Абе, Вие нямате ли си друга работа освен да ревете и да се оплаквате?!Искате книгите......имате ги, сега ревете за хартията и кориците........КОЛКО ЖАЛКО!

DopeCho, Добрич

Поръчах! Хиперион + Ендимион в пакет за 35. Доживях да ги преиздадат... Макар че тоя вариант 2в1 не ме кефи, предпочитам да дам повече пари за отделни книги и то по-качествено произведени. Но кво да се прай :( :)

Камера Обскура, София

твърди корици ????

Сашо, Враца

Ужасно качество на хартията, не знам защо така последно време правите така, щях да ги поръчам на момента ако не беше харитята

G', www.tarvalon.net

Изглежда, че колкото е по-хубава книгата, толкова по-лоша хартия използват БАРД, за да я издадат. Това правило има своите малки изключения. От друга страна се опасявам, че ако имаше вариант с твърди корици,той щеше да прилича на тези от "Колелото на Времето" - със същите некачествени страници и единствената разлика, наречена "твърда корица". Поне има и своята добра страна - няма да търсим книгите при антиквари вече.

Иван, София

Книгата е с ужасен печат върху ужасна хартия. На светлинни години от качеството на последния сборник на Рей Бредбъри. Бард би трябвало да изтеглят тиража и да напечатят друг като безплатно заменят копията на притежателите на бройки от стария тираж. Срамота. Аз пасувам и няма да си я взимам.

nazzgul, Варна

книгата е стахотна ...горд притежател на старите изданя съм,жалко за тези които ще я купят и срамота за "Бард" толкова лоша хартия ....това е чисто печелбарство,и моля не махайте негативните коментари ,а си вземете поука от тях..

Мартин, Пловдив

Ехх, говорите сякаш сте печатили книги досега. Ами не мога да коментирам за липсата на вариант с твърда корица, но самият обем на книгата предполага такава цена. Айде стига мрънкане ...

andybandy, София

Едно не мога да разбера!Как може да се издаде книга 1000 стр. мека корица и да искаш 25лв. за нея!

Иван Михов, Бургас

Иво, не е въпросът в кориците. Самите страници са УЖАСНИ. Бързо се изтъркват и лесно се късат. Долнокачествена, евтина хартия. Както са тръгнали, очаквам следващите книги да ги пуснат с жълта, необработена хартия. Като изключим превода, себестойността на книгата не е повече от 1-2 лв. Не знам на кое отгоре ги изчисляват 25.

Иво, София

Да, твърди корици са задължителни, особено при книга с такъв обем.

Ескрено се надявам, както издадоха Дюн и Фондацията, да издадат и Хиперион с твърди корици!

Иван Михов, Бургас

Като съдържание книгата е страхотна.

Иначе конкретното издание на Бард - срамота. Страниците са от евтина тоалетна хартия. Капацитет на прочитане - един път, след това вече се разпадат. Просто не си отговарят на сравнително високата цена. Качеството на материала на книгата просто ме подтиква да си я изтегля отнякъде безплатно и да си я чета на ноутбука.

Бард - вземайте пример от западните си колеги. Научете се да издавате книгите с качествени материали, тъй като за повечето хора те притежават освен качествена и сантиментална стойност. Никой не иска опърпани долнопробни книжа в библиотеката си.

Kilmister, София

И аз я получих,но в много лошо състояние,явно бяха играли футбол с нея...

kai, Русе

Да, и аз вече съм. Най-накрая.

Владо, Свищов

Горд притежател съм :)

Сашо, София

Много моля за издание и с твърда корица.

break, Sofia

Това, което забелязах е, че вместо стр. 736 е отпечатана 836.

Шрайка, София

Всъщност е публикувана историята на осмият поклонник, който разкрива истината за масоните, атлантида, световните заговори, посещенията на извънземните в зона 51, лъжата за за кацането на луната и потвърждава думите на Мулдашев и Сечин и поради тази причина извънземните от сириус, които са построили пирамидите и са потопили комтитента Лемурия,са въздействали психокинетично на печатарските машини за да не излезе на яве великата истина.

телец, София

Някъде в текста на книгата е вмъкната мистична фраза, съществуваща от дълбока древност, която предизвиква постоянно и неизчезващо хълцукане. Предполага се, че това е дело на отмъстителните книгопродавци от "Славейков", ядосани, че няма да могат да съдират по пет кожи за предишното издание.

kai, Русе

Не знам какъв точно е бил проблема в книгата, защото не съм го виждал лично. В книжарницата, от която си купувам книгите по принцип ми обясниха, че имало някаква грешка в текста, но нищо конкретно не знаеха. Защо не се обадиш в издателството да ти я сменят - хем си и от София - не би трябвало да е проблем. Все пак грешката си е тяхна.

Emo, Sofia

Аз книгата си я купих веднага след като излезе на пазара, преди да я спрат за допечатване. Понеже още не съм започнал да я чета кажете има ли някакъв проблем в книгата която съм си купил?

Иван, Металленд

Е нищо като са я върнали :) ще се изчака до 26.07 и ще се купи ! :>>> много се радвам че пак я пускат ! Предполагам че допечатката е свързана с аномалията че 1-вата книга има 543 страници, 2-рата - 575 страници, а последната - 992 страници. Поне аз така си го обяснявам :)

Много се радвам, че БАРД решиха да публикуват тази книга пак ^_^

kai, Русе

Доколкото разбрах книгата не е изчерпана в нормалния смисъл. Била станала някаква грешка при печата и са я изтеглили за препечатване...

Владо, Свищов

Българска работа

nhk, София

Бард? Допечатка? Скоро?

Владо, Свищов

А стига е, изчерпана :(

Васил, София

и аз не мога да разбера как така е изчерпана след като от днес е на пазара. Сигурно е някаква грешка иначе освен малък тираж друго обяснение не намирам.

Владимир, София

Е как така "изчерпана в момента" !?!

Системата ли се скапа или сте отпечатали само 500 бройки?

Мина, Велико Търново

Бях чувала за филм, но не знаех, че са започнали проекта... Но да, горкият Симънс. Тази книга не е за филмиране, още повече за холивудско такова. Хелрейзър и Денят, когато... Майко мила. Всички знаем какви буламачи раждат хамериканските сценаристи и режисьори, и що книги са унищожили. А за Хиперион - страхотна книга, както и втората част - Падането на Хиперион. Останалите две части не ме грабнаха изобщо. Похвално е, че сте се заели с преиздаването им, Бард. Трябва да преиздадете и други фантастични класики от поредицата ви ИСФ, който вече не могат да се намерят никъде.

Натъжен, София

Горкия Симънс, Инферно беше много тъп Хелрейзър, посредствено копие на Ангелско сърце. Ако лично Клайв беше поел проекта вече...

Nqkoi si, Стара Загора

Моджо напиши в Гугъл "филм по Хиперион" и ще се убедиш, че никого не лъжа. Проекта е от април 2008 година. Режисьор е Скот Дериксън (Хелрейзър: Инферно & Денят, когато Земята спря).

Владо, Свищов

Говореше се че искат да филмират, но според мен това е много трудно или бая пара трябва да се налее.

MOJO, mojo@jojo.com

Филм не се снима в момента, някой си. От къде ти хрумна тази глупост? Не лъжи хората.

remnant, varna

Първата част е много добра.

TOTALNIA, София

Аз не знаех, че са повече от 3 книги защото не съм запознат с поредицата и ви благодаря, че ме поправихте, а резюмето аз чета на всяка книга преди да я поръчам за да знам за какво се разказва иначе няма как да разбера и за това така написах не се засягайте аз не ви казвам да не я харесвате, четете я и я препрочитайте в това няма нищо лошо щом ви харесва.

Nqkoi si, Стара Загора

Първо - Хиперион не е трилогия, а е тетралогия.

Второ - филм се снима в момента.

Трето - да коментираш книга и да кажеш, че е глупост само по резюмето е "много хитро".

Ендимион, Кийтс

Чета фантастика вече 30 години и според мен това произведение попада в топ 5 на всички времена. В този момент даже си я препрочитам. Задължителна е за колекцията на всеки истински фен на научната фантастика!

Милена, Враца

Хипериона? Най-после ново издание. Имам всичките 4 книги от предишното издание, но този омнибус изглежда много добре, може дори да си го купя. Ендимион обаче е доста под нивото на Хиперион.

TOTALNIA, София

И двата жанра си имат своя чар и точно затова се намират читатели за всякакви жанрове Фантастика, Трилър, Исторически и др. Аз съм чел фантастика и крими романи и лично на мен повече ми харесва крими, просто фантастиката не е моя жанр не, че не ми харесва но е на второ място то е като с филмите аз харесвам филми фантастика, но не толкова колкото останалите жанрове, а всъщност дали ще се сетят от Холивуд на направят филм по книгата ако е така сигурно ще е много добре за феновете на Дан Симънс и дано направят някога то като гледам е трилогия и може да стане като с Властелинът на пръстените но това е само предположение. Аз просто набързо прочетох резюмето и не ми направи особено добро впечатление, не сега пак по-внимателно го прочетох и видях, че е е интересно. На мен повече ми харесаха Илион и Олимп от Хиперион след като прочетох за какво се разказва.

Gotmog, Kozloduy

Машалла.време беше.колко години минаа, 15-16?

Владимир, София

Тоталина, тук са мнения за Хиперион, няма нужда от ъкъл от хора които се кефят на криминални романи. Нищо лошо не казвам - просто е адски различно. Харесването е субективно - който се кефи ще си го купи да го чете, или да си го има въпреки че го е чел преди години.

А ти вместо да си харчиш парите за кримки защо не пробваш с един Хиперион, да видим пък - може и да ти хареса ;)

Владо, Свищов

Почвам да спестявам от закуски и бири за да си я купя :)

Leibstandarte, София

Чел съм целия цикъл и мога да кажа, че за мен е едно от най- добрите неща във фантастиката, хем съм изпочел доста работи:) Непременно ще си взема новите издания! Евалата Бард! Сега ако произведете и деветия Малазан, и ако направите Империя в черно и златно да се явява като разглежда човек фентази серии- раздела...:)

Souron, Mordor

Тоталинче, аре не раздавай тъпи мнения. Да не говорим, че тези тримата нямат нищо общо като жанр с този. Лично аз за тези тримцата където си ги написала и 5 лв няма да дам.

TOTALNIA, София

Вместо да четете тия глупости и да си губите парите и времето вземете да прочетете нещо на Майкъл Конъли, Грег Рука или Майкъл Крайтън, а може и от тримата.

Nameless one, Varna

Имам щастието да притежавам първите издания и сега се чудя дари да си взема и пак препрочета сагата с новите преиздания

Мицч, София

Браво БАРД сега дайте нещо на Кинг:)))

Vlad, Софиа

ЙЕЕЕЕЕЕ !!!!! Хайде давайте и другатаааа!

Да не чакаме после още 1-2 месеца!

Бранимир Събев, София

ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ПОКУПКА!!!

podleciiii, Русе

Това е супеееер. Голямо благодаря на "Бард", веднага я слагам в кошницата.

Ordo Malleus, София

Следващата ми задължителна покупка! Браво на БАРД, наистина, крайно време беше. Чакаме и следващите 2 книги.

Meme, Варна

1000 страници без твърда корица? Мех...

Тошко, Варна

Купувам я още сега :)

Марто, София

Страхотно! От доста време я търся и се радвам адски много, че ще бъде преиздадена!

Надявам се и другите две книги от поредицата да видят отново бял свят :))

минувач, София

"Бард", благодаря за решението да преиздадете две от изчерпаните заглавия на ИСФ в един том!

Ще е чудесно ако преиздадете и поредицата за Майлс Воркосиган в 4 или 5 тома, подобно на Хипериона и цикъла на Амбър.

Милен, Костинброд

На всяка цена ще си я купя!!! Бард, велики сте!

Скрий

Библиографска информация

Мека корица

ISBN: 9545841446
Дата на издаване: 30.07.2010
Брой страници: 992