СМЪРТТА

Великата загадка на живота (Хърби Бренън)

СМЪРТТА Великата загадка на живота

 
4.65 от 5 (80 гласа)
Прочети повече за книгата Откъс Добави към желани книги

Мека корица

 
272 стр.
8.99 лв.
Колкото повече поръчваш, толкова повече печелиш

Други книги от този автор

За книгата

СМЪРТТА

ВЕЛИКАТА ЗАГАДКА НА ЖИВОТА

Хърби Бренън


От автора на “Великите загадки”

Едно увличащо проучване на историята, религията и науката, което изважда на бял свят търсените от читателите отговори за смъртта и великото отвъдно.


Чудили ли сте се някога по какъв начин е най-вероятно да умрете? Кои са най-големите убийци на предшествениците ни? Какво точно се случва с тялото, когато умре? И какво да очакваме след това, ако изобщо трябва да очакваме нещо? Хърби Бренън предизвиква конвенционалното мислене, като изследва тези и много други въпроси в своята увличаща книга, с която пресява целия пясък на времето и черпи информация от всички части на земното кълбо. Физически науки, психически науки, религия и фолклор се съчетават в това изумително проучване, написано в ясен и разбираем стил. Дълбоките прозрения на Бренън правят ужилването на смъртта не толкова болезнено.
Бренън ни повежда през биологията на смъртта от такива случаи като сърдечния инфаркт, бубонната чума, вирусът Ебола и войните до физическите симптоми, възникващи когато човек се превръща от живо тяло в разлагащ се труп. След това Бренън разглежда съвременните научни изследвания, търсещи начини да бъде измамена смъртта от криониката до възстановяването на живота атом по атом в бъдещето.
Сложната част идва след това - какво става с душата, когато умираме? Бренън сравнява културите от изтока до запада, както и техните вярвания и нагласи - скептични и приемащи - относно живота след смъртта рая и ада и прераждането. Преравяйки данните от научните изследвания в областта на разделението тяло-душа, той намира доказателства, подкрепящи тезата за оцеляването на душата след смъртта. От спектралните прояви - визуални и слухови - чрез медиуми радиопредавания провеждащи гласовете на починалите до извънтелесните изживявания. Накрая Бренън ни довежда толкова близо до окончателните изводи, колкото е успяло да документира човечеството чрез близките до смъртта изживявания.

Смъртта: Великата загадка на живота дава отговор на най-тревожните въпроси за явлението, от което се страхуваме всички и отваря вратите към един не толкова страшен голям сън и очаквана надежда.

 

Мнения на читатели

Приемат се само коментари от регистрирани потребители!

Моля, спазвайте чистотата на българския език.

Приемат се само коментари на кирилица. Мнения, съдържащи нецензурни квалификации и обиди, ще бъдат премахвани.

Даниела, София

Продавам книгата, в отлично състояние. Ако някой има интерес, да се свърже с мен на danni78@gmail.com

Георги, Враца

Няма ли да я преиздадете най-после? Вижте какъв интерес има за нея.

Емил, София

Търсих книгата къде ли не.

Ако някой е така добър да ми даде да си я преснимам

или пък да я купя на старо, нека ми пише на пощата.

Благодаря!

Адриана, София

Моля Ви, преиздайте я!

Христов, Бърно,ЧЗ

Най-доброто по темата. Чел съм и много други книги по темата но тази е с най-широк спектър и без опити да води читателя в определена посока. Нищо по-добро за в момента.

Виж още 14

Библиографска информация

Мека корица

ISBN: 954585488X
Дата на издаване: 24.11.2003
Брой страници: 272