Постигане на висшите светове (Михаел Лайтман)

Мека корица

 
368 стр.
14.99 лв.
Колкото повече поръчваш, толкова повече печелиш

Други книги от този автор

Кабала за начинаещи (Михаел Лайтман)
Михаел Лайтман

Клиенти, които поръчаха тази книга, поръчаха и ...

Хобит: Билбо Бегинс или до там и обратно (Дж. Р. Р. Толкин)
Дж. Р. Р. Толкин
Фентъзи
Отровните родители (Сюзън Форуърд)
Сюзън Форуърд
Популярна психология
Спонтанното удовлетворяване на желанията (Дийпак Чопра)
Дийпак Чопра
Езотерика
Вино от глухарчета (Рей Бредбъри)
Рей Бредбъри
Роман
Силмарилион (Дж. Р. Р. Толкин)
Дж. Р. Р. Толкин
Фентъзи
Безсъние (Стивън Кинг)
Стивън Кинг
Роман
Влад Талтош Убиец на свободна практика Четвърти том (Стивън Бруст)
Стивън Бруст
Фентъзи
Промоция
Кодове на подсъзнанието (Роман Фад)
Роман Фад
Популярна психология
Сблъсък, том 1 (Стивън Кинг)
Стивън Кинг
Хорър
Промоция
Петдесет нюанса по-тъмно (Е. Л. Джеймс)
Е. Л. Джеймс
Еротика
Петдесет нюанса освободени (Е. Л. Джеймс)
Е. Л. Джеймс
Еротика
АД (Дан Браун)
Дан Браун
Трилър
Всяка дума крие сила (Ивон Осуалд)
Ивон Осуалд
Популярна психология
Медицината на новото време (Георги Жеков)
Георги Жеков
Медицина и здраве
Вербална хомеопатия (Силва Дончева)
Силва Дончева
Медицина и здраве

За книгата

Важна цел в изучаването на кабала е човек да използва това познание, за да може да повлияе върху съдбата си. Ние започваме този процес, осъзнавайки истинската цел, поради която сме тук, разкривайки смисъла на живота и защо ни е даден той.

След като човек поразсъждава върху тези въпроси, той трябва да ги свърже с кабала. В кабала се казва, че Творецът е създал всички светове едновременно, включително и нашия свят. Но за да напредваме в нашето разбиране на мъдростта на кабала и да използваме това познание по подходящ начин, трябва да погледнем над кръгозора на нашия материален свят. Кабала ни дава всичко необходимо, за да изясним своето възприятие на реалността и за да излезем отвъд границите и ограниченията на всекидневието.

Постигане на висшите светове е първа стъпка по пътя към духовно издигане в нашия живот. Тази книга е за всички, които търсят логичен и надежден начин да разберат света. Това чудесно въведение в мъдростта на кабала дава ново осъзнаване, което просвещава ума, въодушевява сърцето и трогва читателя до дъното на душата му.

* * *

Ученият д-р Михаел Лайтман пристига в Израел през 1974 г. на 27-годишна възраст. Неговото духовно търсене в крайна сметка го води до обучение при Рав Барух Ашлаг, син на Раби Йехуда Ашлаг, известен като Баал Сулам (Владетел на стълбата) със своя коментар Сулам (Стълба) към Книгата на Зохар. Лайтман е личен асистент на Рав Барух Ашлаг от 1979 до 1991 г., а след кончината на Ашлаг наследява лични записки от едни от най-великите кабалисти в наше време. Като учен, който изучава Кабала от над 30 години, Лайтман представя научен подход към духовното развитие, основано върху писанията на Баал Сулами други велики кабалисти от всички поколения. Той е красноречив писател и оратор; думите му вдъхновяват хора по цял свят да укрепват духовността на човечеството чрез изучаването на Кабала.

 

Мнения на читатели

Приемат се само коментари от регистрирани потребители!

Моля, спазвайте чистотата на българския език.

Приемат се само коментари на кирилица. Мнения, съдържащи нецензурни квалификации и обиди, ще бъдат премахвани.

Марияна, Пловдив

Четеш и преживяваш себе си :) Откриваш грешките си в миналото , мечтите си сега и начина да ги постигнеш.Отвежда те до едно вечно и постоянно щастие , за което всеки копнее :)

Марияна, Пловдив

Четеш и преживяваш себе си :) Откриват ти се грешките в миналото , мечтите ти сега и възможността да ги осъществиш :) Да постигнеш едно невероятно и постоянно щастие , за което все копнее :)

ЕЙН СОФ, София

Книгата е необходима на всеки, който търси да разбере това, което със своите ограничени сетива не може да възприеме. Това е Дар от Висшия свят! Четейки, човек несъзнателно отваря широко своите очи, съзнание и се издига в своето развитие нагоре, постигайки Висшите светове.

Марги, Тополовград

Книгата е за хора като мене, които търсят и не се успокояват с това, което са постигнали или не са успели да получат в живота. Аз тук намерих отговор на такива въпроси като защо дори, когато съм получила всичко, което съм искала, мечтала - всички мечти - в мен има такова чувство за празнина. Отделно, че преди да прочета книгата имах чувство, че вече само аз си се питам "какъв е смисъла на живота ми - къде е този смисъл?"...

Ник, София

Изключителна книга. Даде ми логични отговори на толкова много въпроси които ме тормозеха от доста време. И най-интересното, че с всяко следващо четене откриваш нови и нови неща. Сякаш има някаква скрита информация в тая книга, която ти се открива в момента в който си готов да я възприемеш.

Виж още 2

Библиографска информация

Мека корица

ISBN: 9789546553621
Дата на издаване: 28.01.2013
Брой страници: 368