Милиарди и милиарди (Карл Сейгън)

Мека корица

 
288 стр.
9.99 лв.
Колкото повече поръчваш, толкова повече печелиш

Други книги от този автор

Космос (Карл Сейгън)
Карл Сейгън
Научнопопулярна литература
Свят, населен с демони (Карл Сейгън)
Карл Сейгън
Научнопопулярна литература
Сенките на забравените прадеди (Карл Сейгън)
Карл Сейгън
Научнопопулярна литература
Космос (Карл Сейгън)
Карл Сейгън
Научнопопулярна литература
Контакт (Карл Сейгън)
Карл Сейгън
Фантастика

Други книги от този жанр

Материалният свят (Ед Конуей)
Ед Конуей
Научнопопулярна литература
Квантово превъзходство (Мичио Каку)
Мичио Каку
Научнопопулярна литература
Фантастичните числа и къде да ги открием (Антонио Падия)
Антонио Падия
Научнопопулярна литература
Човешкият мозък в епоха на катаклизми (Игор Прокопенко)
Игор Прокопенко
Научнопопулярна литература
100 съществени неща, които не сте знаели, че не знаете (Джон Бароу)
Джон Бароу
Научнопопулярна литература
8 пророчества на Стивън Хокинг (Игор Прокопенко)
Игор Прокопенко
Научнопопулярна литература
Божественото уравнение (Мичио Каку)
Мичио Каку
Научнопопулярна литература
Докторе, боли (Адам Кей)
Адам Кей
Научнопопулярна литература
100 съществени неща, за които не сте подозирали, че не знаете за математиката и изкуството (Джон Бароу)
Джон Бароу
Научнопопулярна литература
Черни дупки и бебета вселени и други есета - ново допълнено издание (Стивън Хокинг)
Стивън Хокинг
Научнопопулярна литература
Кратки отговори на големите въпроси (Стивън Хокинг)
Стивън Хокинг
Научнопопулярна литература
Какво е животът? (Ервин Шрьодингер)
Ервин Шрьодингер
Научнопопулярна литература
Бъдещето на човечеството (Мичио Каку)
Мичио Каку
Научнопопулярна литература
Великият дизайн (Стивън Хокинг)
Стивън Хокинг
Научнопопулярна литература
Изкуството да си невидим (Кевин Митник)
Кевин Митник
Научнопопулярна литература
Физика на бъдещето (Мичио Каку)
Мичио Каку
Научнопопулярна литература
Кратка история на времето (Стивън Хокинг)
Стивън Хокинг
Научнопопулярна литература
По-кратка история на времето (Стивън Хокинг)
Стивън Хокинг
Научнопопулярна литература

За книгата

Мисли за живота и смъртта на прага на новото хилядолетие


В последната книга от своята удивителна кариера Карл Сейгън по един великолепен начин коментира горещите проблеми в нашия живот, на света и на Вселената около нас. Тези блестящо написани завладяващи есета ни запращат както в безкрая на космическото пространство, така и в интимната среда на човешкия мозък. В тях авторът се впуска в размишления за такива насъщни въпроси, като например какъв е произходът на Вселената и какъв ще бъде нейният край или по какъв начин трябва да съчетаем науката и съпричастността, за да посрещнем предизвикателствата на настъпилото ново столетие. Освен това книгата съдържа и един рядко искрен интимен поглед към мислите на автора за любовта, смъртта и духовността - такива, каквито са били по време на борбата му с фаталната болест. Все така гледаща напред и тръпнеща от искрата на неговото неугасващо любопитство, “Милиарди и милиарди” е заветът на един от великите умове на нашето време.

“Достойно завещание на най-добрия популяризатор на науката днес”.
Ню Йорк Таймс

 

Мнения на читатели

Приемат се само коментари от регистрирани потребители!

Моля, спазвайте чистотата на българския език.

Приемат се само коментари на кирилица. Мнения, съдържащи нецензурни квалификации и обиди, ще бъдат премахвани.

Георги, Враца

Тази книга плаче за преиздаване.

маргарита, пловдив

Много интересна книга, посветена на наболяли проблеми на нашата съвременност като глобалното затопляне, абортите и т.н.Великолепно написана, с типичния за Сейгън стил, това според е книга, както за науката, така и за живота.

танжу, варна

определено книгата е за хора които се интересуват малко повече за света около нас.За този който иска само развлечения без напъване на мозъка стойте далеч.

Georgi, Stara Zagora

Това е една изключителна книга, извънредно много ми хареса. А това, че някои не не мират достойства в нея си е за тяхна сметка!!!

Stefanov, София

Не съм чел книгата, но прегледах коментарите. Няма аргументи за положителните оценки, а за отрицителната е очевидна бедната дуовност.

ivanbozhidarov, burgas

DO "jantex"

КАРЛ СЕЙГЪН НЯМА ПОСРЕДСТВЕНИ КНИГИ!!!. Всичко, което е написал е истина. Това, че някои хора не могат да схванат замисъла на цялостният му мироглед говори много лошо за тях. КАРЛ СЕЙГЪН НЯМА ПОСРЕДСТВЕНИ КНИГИ!!!

Roumen, Dobrich

До "jantex":

Не съм чел тази книга на Сейгън, но другата - за която се отказвате да я прочетете - "Сенките на забравените прадеди" съм я чел и мога да ви уверя, че е чудесна книга. Но тя не е за всеки, особено ако си падате по екшъни, трилъри или любовни романи. Бях я дал на моя приятелка, върна ми я на вторият ден че и е била скучна, даже нямало и диалози. Лично мен книгата ме разтърси. Много неща от всекидневието, които ми изглеждаха като дадености, без да се замислям над тях - след като прочетох книгата, започнах да ги забелязвам и анализирам. Въобще - отвори ми очите. За какво става дума: за възникването на живота, за смисъла на живота, на какво се дължи хуманността, аналогии в поведението на хората и останалата жива природа и още много интересни анализи и разкрития. Въобще - книга за Живота. Четейки книгата, осъзнах за първи път, че Земята ни е много древна. И преди си знаех, че е на 4,5 млрд. години, но едно е да го знаеш като факт, друго е да си го представиш и да осъзнаеш колко време е трябвало на живота с неговите експерименти, проби и грешки да стигне от амебата до нас, хората...Впечатли ме и една мисъл: всеки от нас, (както и всичко живо) е способен на всякакви лишения, несгоди, унижения и страдания единствено за може да предаде гените си на бъдещото поколение. Това е и смисъла на живота - да се предават гените нататък. Накратко - нас ни има тук и сега, защото нашите отдавна забравени прадеди са живели с едничката цел да предадат гените си нататък.Горещо препоръчвам книгата на мислещите читатели.

jantex, Plovdiv

Прочел съм повече от половината и сигурно ще я довърша.Но не мога да се стърпя да отбележа ,че книгата е на доста ниско ниво написана и е завидно "глупава" или как да кажа,може би скучна.Не съм очаквал от Карл Сейгън подобно нещо,въпреки ,че това е първата негова книга ,която чета.Смятах да чета преди и "Сенките на забравените прадеди" от същия автор,но сигурно ще се въздържа.Тази книга ми създаде доста ниско мнение за автора.(Като писател разбира се,де.)

Оценката ми за книгата по десетобалната система е 3/10.И то толкова завишена просто защото ми харесаха заглавията на главите,които нямат много общо със съдържанието им.Между другото книгата по скоро прилича на смесен учебник по химия/физика за 9 клас и математика за 11 клас.

Т.е. автора просто споменава неща,които се учат в училище и си мисли ,че прави нещо гениално.Е,па,може и така да е.

ivanbozhidarov, burgas

Това е една от най-хубавите книги, които съм прочел някога. Карл Сейган е един велик човек, астробиолог, астроном. Специални благодарности на издателството, което издава неговите прекрасни книги!

De3tuss, Sofia

ДО БАРД - Да сте надзъртали наскоро във форума си? Може ли някой да влезе и да го почисти малко - най-вече от онези около 150 повтарящи се съощения?

Endimion, Sun City

The_R@pToR, Sliven,

Подкрепям те напълно!

The_R@pToR, Sliven

Карл Сейгън е може би най-великият популяризатор на науката за всички времена. Още си спомням как стоях прехласнат и гледах неговия сериал "Космос" преди толкова години... може би вече не всики идей в тази книга са актуални, но това е Карл Сейгън - и си заслужава всяка стотинка.

Скрий

Библиографска информация

Мека корица

ISBN: 9545856408
Дата на издаване: 15.08.2005
Брой страници: 288