Оранжевото е новото черно (Пайпър Кърман)

Оранжевото е новото черно

 
4.68 от 5 (25 гласа)
Прочети повече за книгата Откъс Добави към желани книги

Мека корица

 
384 стр.
15.99 лв.
Колкото повече поръчваш, толкова повече печелиш

Клиенти, които поръчаха тази книга, поръчаха и ...

Блондинка в бетона (Майкъл Конъли)
Майкъл Конъли
Трилър
Шестото клеймо (Дан Браун)
Дан Браун
Трилър
Цифрова крепост (Дан Браун)
Дан Браун
Трилър
Изгубеният символ (Дан Браун)
Дан Браун
Трилър
Аз, вещицата (Дебора Харкнес)
Дебора Харкнес
Urban Fantasy
Да убиеш присмехулник (Харпър Ли)
Харпър Ли
Съвременна класика
Петдесет нюанса по-тъмно (Е. Л. Джеймс)
Е. Л. Джеймс
Еротика
Stephen King's N. (Марк Гугенхайм)
Марк Гугенхайм
Комикс
Най-добре да си остане тайна (Джефри Арчър)
Джефри Арчър
Роман
Пчелата (Оура Лов)
Оура Лов
Роман
Кралят на тръните (Марк Лорънс)
Марк Лорънс
Фентъзи
Приливът на тайните (Сидни Шелдън)
Сидни Шелдън
Роман
Битката на цивилизациите (Игор Прокопенко)
Игор Прокопенко
Загадки и мистерии
За литературата (Умберто Еко)
Умберто Еко
Есета
Щурмът на съзнанието (Игор Прокопенко)
Игор Прокопенко
Общество и политика

Други книги от този жанр

Мерил Стрийп (Винаги тя) (Майкъл Шулман)
Майкъл Шулман
Биография
Уитни Хюстън (Песен за теб) (Робин Крофърд)
Робин Крофърд
Биография
Моята кратка история (Стивън Хокинг)
Стивън Хокинг
Биография
Де Ниро (Един живот) (Шон Леви)
Шон Леви
Биография
Кевин Спейси (Поглед отблизо) (Робин Тамблин)
Робин Тамблин
Биография
Джак Никълсън (Марк Елиът)
Марк Елиът
Биография
Срещи с Моника Белучи (Гийом Сбалшеро)
Гийом Сбалшеро
Биография

За книгата

С кариера, приятел и любящо семейство, Пайпър Кърман почти не помни безразсъдното момиче, доставило куфар с пари от наркотици преди десет години. Но миналото я догонва. Обвинена и осъдена на петнайсет месеца затвор възпитаничката на Смит Колидж сега е затворник номер 11187-424 – една от милионите, които изчезват „в заешката дупка” на американската наказателна система. От първото й голо претърсване до освобождаването й, Кърман се научава как да се придвижва из този странен свят със стриктни и деспотични правила за поведение. Среща жени на всякаква възраст, които я изненадват с малки жестове на щедрост, с мъдри слова или просто с това, че я приемат. Затрогваща, забавна и на моменти вбесяваща, историята на Кърман предлага необичаен поглед към живота на жените в затвора – защо са толкова много и какво им се случва, когато попаднат там.

 

Харесах много тази книга. Това е история, богата на хумор, патос и изкупление. Онова, което не очаквах от тези мемоари, бяха привързаността, състраданието и дори уважението, което Пайпър Кърман демонстрира към всички онези жени, които среща, докато е била зад решетките. Никога няма да я забравя.”

Елизабет Гилбърт, авторка на „Яж, моли се и обичай”

 

„Невъзможно е да оставите тази книга, защото [Кърман] може да се окажете вие. Или най-добрата ви приятелка. Или дъщеря ви.”

„Лос Анджелис Таймс”

 

Мнения на читатели

Приемат се само коментари от регистрирани потребители!

Моля, спазвайте чистотата на българския език.

Приемат се само коментари на кирилица. Мнения, съдържащи нецензурни квалификации и обиди, ще бъдат премахвани.

Симеон Герушин, София

Мнението ти е като на 10 годишен , чакащ Дисни най-после да направят анимацията, вместо да си прочетеш детската книжка. Много би ми се искало ти да си купиш книжката, да я прочетеш и тогава да си прочетеш и "мнението" отново.

И благодаря за забележката към правописа ми, но смятам, че си е наред. Бързописът в 00:00 от друга страна хич не ме интересува как е в интернет, защото не съм на изпит по БЕЛ, тенк ю!

Жив и здрав и ако искаш вярвай до тук писах без лоши чувства, пък ти ако желаеш го приемай като "елементарно столичанско заяждане", твоя си работа.

Миро, гр. Балчик

Просто изказах мнение, обърни внимание на правописа си - в последните изречения видях думи, които в българския, а и в никой друг език ги няма. Нека, който си купи книгата и е гледал сериала да изкаже мнение. Аз каквото мислех за тази конкретна книга го казах и повече няма да коментирам елементарните столичански заяждания...

Симеон Герушин, София

Ако имаше награди за най-тъп коментар, приятелю Миро от Балчик, съм убеден, че щеше да обереш сериозните награди. Не че искам и аз да се заяждам , но да кажеш, че няма смисъл от издаването на книга , защото имало сериал/филм по нея и ТИ лично си някъде напред в тоя сериал е просто... Ама ти найстина ли написа това, което написа? Да те светна защо има нужда от книга ли? Ами обикновенно сериалът (или филмът) се прави ПО книгата, а не книгата да се пише по вече съшествуващ филм/сериал. Е, има дребни изключения, при прекалено популясни филми/сериали да се опитват да източат още и още пари като пускат и книги след това, но тези дори не ги броя за литература, а и случая не е такъв. Та... книгата е в ПЪТИ по-добра от филма ВИНАГИ! По-детайлна, повече събития, повече вникване в героите и всички е ПО и ПОВЕЧЕ. Така че моля те прочети си коментара и помисли хубаво как изглежда отстрани.

Малазана можеш да си го намериш ако се поразтърсиш, както направих и аз. Преиздаван е вече целия (аз знам поне за веднъж, но може и да има предишни преиздаванки) така че размърдай се малко ако си фен!

А за другите "изоставени" поредици, които спомена и за които имало "страшно много желаещи" пак говориш от свое лице и от лицето на няколко други единици. За да ги спрат от по-нататъшно идаване очевидно не са никак много желаещите и феновете им. Колкото и гадно да е , това е положението на нашия малък пазар. Съветвам те като си търсиш ново четиво да се ориентираш към завършени и издадени изцяло поредици както правя аз. Или поне такива, з акоито съмс е убедил предварително, че има сериозен интерес.

Към издателството се извинявам , че коментарът ми няма нищо общо с книжката. Признавам си , не ми е жанра тов аи нямам никакъв интерес, но подобен коментар не можат да подмина.

Миро, гр. Балчик

Така, коментара не го пиша с цел заяждане или друго подобно намерение, но...Аз лично за себе си не виждам смисъл от издаването на тази книга при положение, че това лято предстои вече излизането на 3-сезон от сериала и хора като мен, които са изгледали първите два сезона, надали ще си купят книгата. Аз лично бих обърнал внимание на поредици като "Малазана" ( с куп книги липсващи от поредицата), "Сянката на умелите" (издадена има няма на 40%), "Кинжалът и монетата" - за тези 3 поредици само има страшно много желаещи!

За "Оранжево е новото черно" - страхотен сериал, който за мен лично няма нужда от книга....

Библиографска информация

Мека корица

ISBN: 9789546555847
Дата на издаване: 11.05.2015
Брой страници: 384