Рет и Скарлет (Доналд Макейг)

Твърда корица

 
608 стр.
19.99 лв.
Колкото повече поръчваш, толкова повече печелиш

Други книги от този автор

Други книги от този жанр

Птиците умират сами (Колийн Маккълоу)
Колийн Маккълоу
Сага
Пръв между равни (Джефри Арчър)
Джефри Арчър
Сага

За книгата

По бестселъра „Отнесени от вихъра”

„Рет и Скарлет” е дългоочакваната книга, създадена по великия американски роман „Отнесени от вихъра”. „Рет и Скарлет” обхваща значителен период, в който са описани исторически събития, познати на милионите читатели на „Отнесени от вихъра”.
Под перото на неповторимия Доналд Макейг се разгръща животът на очарователния тайнствен Рет Бътлър. Запознайте се с Рет като свободолюбиво момче, което обича блатата и реките на Юга, усетете безпощадността на баща му, чието отношение води до истинска трагедия. През очите на Рет ще се запознаете с хора, които са му дали тласък в друга, напълно различна посока – дъщерята на надзирателя, Бел Уотлинг; дръзката сестра на Рет, Роузмари; Тънис Боно, син на свободни чернокожи, негов приятел от детските години, който го разбира по-добре от всеки друг; Джак Рейвънел, чието име е неразривно свързано с подлост, проблеми и предателство.
Да не забравяме Скарлет. Кейти Скарлет О`Хара е страстната целеустремена жена, чиято съдба е неразривно свързана със съдбата на Рет, която ще му даде истинска любов.
„Рет и Скарлет” оживява в ръцете на виртуоз и отново събужда мечтите, родени с „Отнесени от вихъра” на незабравимата Маргарет Мичъл.

Доналд Макейг е носител на литературни награди, автор на „Стълбата на Яков”, определен като най-добрия „роман, посветен на Гражданската война”. Печели наградата „Майкъл Шаара” за роман, посветен на Гражданската война и наградата на Библиотеката на Вирджиния за художествена литература. Посочен е от наследниците на Маргарет Мичъл да напише „Рет и Скарлет”.

 

Мнения на читатели

Приемат се само коментари от регистрирани потребители!

Моля, спазвайте чистотата на българския език.

Приемат се само коментари на кирилица. Мнения, съдържащи нецензурни квалификации и обиди, ще бъдат премахвани.

Люси, Русе

Здравейте

Теди, Варна

"За Бога братя,не купувайте!"

Това е най-изчерпателното едно изречение,с което мога да обобщя цялата книга.:)

Кат, София

Книгата определено ми хареса,почувствах я доста по-близка до оригинала,отколкото е "Скарлет".Хареса ми това че се показва много повече гледната точка на Рет - неговите чувства,преживявания преди и след като среща Скарлет.Финалът беше много хубав :) Заслужава си,прочетете я :))

мария, София

Съгласна съм с Ким

Зорница, София

Аз прочетох книгата! Хареса ми, защото има различен подход към събитията и героите и най-вече има щастлив край, като в "Скарлет".

Авторът предлага някои съвсем нови герои и нови съдби на познатите ни герои.

Сестрата на Рет не е представена като стара мома, а като добра майка и преданна съпруга. Майката на Рет е представена като набожна послушн женица, коята няма нищо общо с силната госпожа Бътлър от Чарлстън.

Рет и Скарлет се събират въпреки всички пречки и недоразумения.

Има и общи моменти с другите 2 книги, но като цяло може да се приеме като нова версия на вечната история за истинската любов.

Приятно четене!!!

Виж още 4

Библиографска информация

Твърда корица

ISBN: 9545859441
Дата на издаване: 25.08.2008
Брой страници: 608