Към Bard.bg
Пътят към Акаша (Ашли Ууд)

Пътят към Акаша

Ашли Ууд
Откъс

ПРЕДГОВОР

Не помня как се запознахме с Ашли, кой пръв се свърза с другия, нито кога за пръв път си чатихме. Единственият ми спомен от първия ни контакт е, че искрата на нашето сестринство се запали чрез Инстаграм.

Случайно попаднах на нейното творчество и посланието ѝ към света откликна дълбоко в мен. Вярвам, че тази пламнала веднага искра беше разпознаване на душите. И макар и срещата ни на живо все още да предстои, с Ашли сме провели многобройни дълбокомислени разговори чрез размяна на текстови и гласови съобщения. Винаги съм чувствала, че с нея мога да споделям честно и открито. Чуват ме. Подкрепят ме. С благодарност я наричам своя приятелка.

Не вярвам, че с Ашли се познаваме отскоро. Сигурна съм, че душите ни са се срещали много пъти, отново и отново.

Всъщност досега никога не съм споделяла това с нея, но нещо ми подсказва, че идваме от едно и също място. Душите ни идват някъде оттам, от великото отвъдно, и са пратени тук, на Земята, за да споделяме посланието на любовта в тези тежки времена. Преди да се запозная с учението на Ашли и да осъзная своята Линия, бих си помислила, че историята за нашите две души, дошли този път на Земята заради една много особена мисия, е някаква измислица.

Но не е. Убедена съм в това.

Начинът, по който Ашли ни учи за енергията и честотата, дълбоко ме вдъхнови. Дотолкова, че дори включих стих за Плеядите в една своя песен, „Космически кораб“. Ашли притежава прекрасна дарба и още по-прекрасно сърце. Тя е могъщ учител. И преди всичко, сама изживява онова, на което учи другите. Напълно истинска е. Щастлива съм, че тя споделя дарбата си на тези страници. Подгответе се да опознаете себе си и своята душа по един съвсем нов начин.

Лиан Раймс Сибриан

 

 

ВЪВЕДЕНИЕ

На дланта ви има една енергийна точка, свързана с вашето сърце. В древните знания на Аюрведа тази точка е известна като сърцето на дланите, или точката Талахридайя марма. Ако протегнете длан и се съсредоточите върху изпращането на любов към някого, вашата длан реагира на отдаваната от вас енергия, загрява се и усещате боцкане.

В момента аз ви изпращам любов. Дланите ми са разтворени и пулсират като сърце, изпълнено с обич и благодарност към вас за това, че получавате енергията, която съм вложила в тези думи.

В тази книга ще говорим за един друг енергиен център в тялото. Той се нарича Линията и преминава от горната част на главата ви надолу към средната част на тялото до долната страна на стъпалата. Когато се настроите към енергията на Линията, вие ще усетите как през вас протича божествена любов. Това е любовта, която ни е необходима, за да изцелим раните си и да видим себе си такива, каквито сме: космически прах от Вселената, семена на Земята, души с определена мисия, създания с присъща им духовна връзка.

Чрез вашата Линия вие получавате конкретни наставления как сами да проявявате тази любов. Те се наричат послания и протичат по вашата Линия във всеки един миг от живота ви. Посланията идват от една нематериална сфера, наречена Акашови записи. Записите съдържат енергийните отпечатъци на всичко, изживяно от душата ви в този живот, но и във всеки друг, изживян от нея някога.

Вашата Линия е пряката ви връзка с тази сфера. Когато получавате наставленията по вашата Линия, вие получавате достъп до историята на душата си, за да научите как можете да живеете в хармония със себе си, с вашата енергия. Това е вашето Висше Аз. Когато използвате своята Линия, вие все едно общувате с Висшето си Аз.

Вашата Линия ще ви помогне да направлявате дребните, ежедневни моменти в хармония с вашето Висше Аз и ще ви води към дарбите, целите и уроците, които душата ви има в този живот. Това е цярът, от който душата ви се нуждае, за да се излекува, да израсне и да еволюира. Използвайте го, за да излекувате себе си и света. Във вашите послания преминава енергията на божествената любов и когато вие действате по тях, ще усещате подкрепата на тази любов – издигани, направлявани и подкрепяни от своето Висше Аз. Тази любов е като фар и ви показва обратния път към вашето предназначение в този живот.

Акашовите записи не са нова концепция. Те съществуват още откогато енергийните души са започнали да приемат материална форма и с времето хора по цял свят са се опитвали да стигнат до тях по най-разнообразни начини. Аз ще ви науча на един нов начин за достъп до Акашовите записи, съответстващ на енергията на нашето време, което ще ви помогне да приемете и разберете как вашата душа ви напътства в този живот.

Живеем във време, което ви подкрепя в това пътешествие. Мнозина от нас проумяват, че старият начин на живот и съществуване вече не е в съответствие с нашето висше добро. Толкова дълго са ни казвали кои трябва да бъдем, как трябва да мислим и как трябва да чувстваме, че вече не познаваме самите себе си. Повече отвсякога сега е важно да се „върнем“ към себе си; към човека, който вашата душа е избрала да бъдете в този живот. Вие сте едно неповторимо прекрасно изражение на божествената любов и можете да използвате своята Линия, за да опознаете тази своя версия.

Върхът – групата енергии, които аз канализирам, казва: „Когато ти се струва, че си в тъмното, трябва да се върнеш обратно в пространството на любов и да доловиш шепота. Тези послания, представляващи тих, едва доловим шепот, са вашата пътеводна „светлина към дома“, обратно към себе си. Чувствате ли се без почва под краката? Несигурни? Неуверени? Това е, защото не сте си у дома. Създайте си дом вътре в себе си. Там трябва да бъдете. Останете в своя дом вътре в себе си. Там трябва да бъдете.“

Обещавам ви, че в тази книга ще се научите как да се обичате и да се доверявате на самите себе си достатъчно, за да се върнете при истинското си Аз. Това е пътешествие – но то е само началото; то не свършва, когато затворите тази книга. Когато живеете живот в Линията, вие всеки ден осъзнавате как всяка ваша дума, действие и мисъл влияе на връзката ви с вашето Висше Аз и любовта, протичаща през вас. Вие усещате своите чувства, изследвате своите стимули, лекувате раните си и се отдавате с целеустременост, почит и честност на своя духовен растеж, на познанието и еволюцията.

По време на това пътуване вие ще се гмурнете в своя вътрешен свят и ще видите как всяко ваше чувство всъщност е подкана от душата ви да се самоопознаете. Всеки миг дава възможност да се обърнете към посланията, които получавате по вашата Линия, за повече информация, за някакво значение или контекст, или за това какво да правите по-нататък. Ще свалите от себе си натрупалите се емоционални пластове, ще усетите духовната си връзка с други места, времена и хора, ще научите защо сте тук, на Земята, точно по това време, и как душата ви иска да се развива в това свое съществувание. По време на това пътуване ще опознаете себе си на едно по-дълбоко ниво и ще научите как да се справяте с трудните преживявания, как да изживявате един прекрасно подреден, удовлетворяващ душата живот в безусловна любов.

Аз съм тук, за да ви напътствам към постигането на един нов начин на живот с мъдростта на вашите Акашови записи. Докато четете тази книга, искам в някакъв момент да сложите ръка на сърцето си, за да усетите как любовта протича през вас. Когато съумеете да проявите тази любов към самите себе си, тогава можете да се научите да се доверявате на всяко получено от вас послание и да повярвате с цялата си същност, че в този момент притежавате всичко, за да напътствате сами себе си.

КАК СЕ НАУЧИХ ДА ОБИЧАМ СЕБЕ СИ

Винаги съм знаела, че съм различна, но невинаги съм приемала нещата, които ме правеха различна. Откакто се помня, съм се чувствала по-скоро енергийно, отколкото материално същество. Още от малка сънищата ми за посещения на други светове и планети, за срещи с починали близки, за пътувания във времето и в различни измерения на моето съществуване ми се струваха също толкова реални, колкото и животът ми в будно състояние. Чувствах енергията и любовта на животните по по-различен начин от всички около мен. Ето защо едва на осем години бях единствената (и може би първата) вегетарианка в моето консервативно родно градче. Усещах вятъра по-различно, усещах пулса на Земята по-различно. Долавях и изпитвах физически емоциите на другите, дори и те да не ги изразяваха.

Невинаги съм можела да обясня тези усещания и преживявания, но когато се опитвах да говоря за това с другите, цялата настръхвах, сърцето ми започваше да бие учестено, а очите ми се насълзяваха. Струваше ми се, че отварям някаква врата вътре в себе си, по-скоро само я открехвам, и позволявам в пролуката да засияе за съвсем кратко една голяма, ярка светлина. Реакцията обикновено беше една и съща: „Това е странно“. Години наред го криех дълбоко в себе си, докато се стараех да изглеждам „нормална“.

Израснах в малко градче в провинция Манитоба в централна Канада. Мнозинството от хората бяха християни и ходеха редовно на църква, моето семейство също. От ранна възраст между мен и баба ми съществуваше силна връзка. Тя беше вярваща християнка и не пропускаше неделна служба в църквата. Освен това притежаваше изключително силни енергийни дарби. Тя ми даваше своите кристали и ми гадаеше на чаени листенца – и всеки път ми даваше точен съвет. Разговаряхме за ангели, за сънища, разказваше ми как нощем я посещава духът на майка ѝ. Тя беше първият ми духовен учител и първият човек, който разбираше и приемаше всичко онова, което според мен ме правеше различна и „странна“.

Когато тя почина, аз бях на 24 години. Помня, че ми беше много тъжно, но вече разбирах смъртта като трансформация на енергия, прераждане, и вярвах, че баба ще продължи вечно да бъде с мен. Баба ми показа един нов начин за разбиране на духовността. Той беше съвсем различен от онова, което бях научила в църквата, и ми помогна да приема себе си с любов, а не с вина, срам или страх. Макар да не споделяше с другите своите дарби, особено с нейната църковна общност, тя ми каза: „Ашли, така Бог действа чрез мен. Така аз споделям Бог с другите.“ Думите ѝ останаха завинаги с мен и са близко до сърцето ми. Баба ми помогна да възприема способностите си като божествена дарба. И тя продължи да ме напътства, дори ми помогна да открия как Акашовите записи са важна част от предназначението ми в този живот.

Научих се как да проявявам любов към себе си, когато започнах да обръщам внимание на получаваните от мен послания. Това беше преди да науча какво представляват посланията и Линията. Те изникваха в мислите ми като идеи за предприемане на действие – направи това, прочети онова, пиши на този човек – или като потвърждения, че вървя по своя път, например като виждам повтарящи се цифри (1:11, 4:44, 222 и т.н.) или чувам в ухото ми да звънти. По онова време не разбирах, че това са послания, идващи от моето Висше Аз по моята Линия.

Една вечер, докато миех чиниите, получих две послания, които промениха живота ми. Първото беше да започна да поддържам подкаст. Второто – да започна да споделям със света духовните си дарби и преживявания. Никога досега не бях го правила и не знаех как и защо бих се занимавала с това, как би изглеждало или какво би се случило. Нашите послания ни карат да напуснем нашата зона на комфорт, но точно чрез този дискомфорт ние израстваме и се преобразяваме.

След няколко седмици започнах с подкаста, а няколко месеца по-късно интервюирах една моя гостенка, която ме посъветва да проуча Акашовите записи. Когато тя произнесе тези думи, „Акашови записи“, аз усетих как през тялото ми премина силна енергия – сякаш нещо задрямало се бе пробудило. „Какво представляват Акашовите записи? – попитах аз. – Никога не съм чувала за тях.“ „Те ще променят живота ви“ – отговори тя. Незабавно, още същия ден, си купих книга за Акашовите записи и след като прочетох само няколко глави, чух вътре в себе си друго послание: „Остави книгата, спри да я четеш. Имаш в себе си всичко, за да започнеш това пътешествие.“

Акашовите записи представляват нещо като метафизична библиотека на всичко, което душата ви изживява от мига, в който е създадена. Всяко действие, всяка мисъл и чувство, съзнателни и подсъзнателни, които тя изживява във всеки свой живот, се записва във вашите Акашови записи. Достъпът до вашите Акашови записи ви осигурява безкрайна мъдрост в продължение на цялото ви духовно пътешествие.

За пръв път влязох в своите Акашови записи, като затворих очи, проведох кратка медитация, за да центрирам енергиите си, и прочетох една молитва, използвана за отваряне на Записите, която научих от книгата. Още щом влязох, разбрах, че няма връщане назад. Енергията, която почувствах вътре в тях, ме бе променила завинаги и от този момент нататък аз поех по нов път.

Бързо разбрах, че се свързвам с енергия, различна от онова, което очаквах. В книгата бях прочела, че ще ме посрещне уникална енергия, чиято роля е да ме напътства и подкрепя – но усещах енергията, с която работех, по-различно. Усещах я като небесна. Познавах различни сфери, галактики и енергии в различни измерения. Не бих могла да го обясня точно, но знаех, че преживяванията ми не са „нормални“.

Няколко дни практикувах отваряне на Записите, но после престанах. Имах нужда от пространство, за да преработя и интегрирам новата енергия, с която работех; усещането за нея беше прекрасно, но и съкрушително. Един ден изневиделица получих послание незабавно да вляза в Записите. Щом влязох, видях баба си. Тя стоеше заедно с група небесни енергии, които не разпознах. Казаха ми, че предназначението на моята душа е да осъвремени Акашовите записи, като ги направи достъпни, достижими, не толкова езотерични и по-лесни за разбиране.

От този момент нататък посветих целия си живот на Акашовите записи. Всеки ден влизах в Записите, за да науча повече за тях и за себе си, и след две седмици започнах да чета лекции за Акашовите записи на хора по целия свят. Всяка седмица излъчвах епизоди от подкаста, споделях опита си и просвещавах хората за Записите чрез социалните мрежи. По-късно научих, че енергиите, които канализирам в Акашовите записи, се наричат Върхът и идват от звезден куп, наречен Плеяди. Освен това Върхът е и част от Съвета на Светлината; той е група от най-висши измерения на космическите енергии, които се разпростират над много точки във Вселената.

Чрез Върха аз научих за Линията и как да я използвам за достъп до Акашовите записи без молитва или медитация. Това става бързо и е в унисон с бързоподвижната енергия на тези времена. Вашата Линия ви дава духовния контекст, нужен ви, за да разбирате и да преминавате през всяка ситуация, в която попадате, в точния момент, в който това ви е необходимо. В следващите няколко глави ще ви разясня как да използвате вашата Линия за достъп до информацията във вашите Акашови записи. След като се запознаете с този процес и с енергията, към която се настройвате, като получавате своите послания на любов, подкрепа и напътствия, това може да стане лесно като дишането. Тази информация протича през вас и аз се надявам да я използвате, за да намерите обратния път към себе си, за да можете да преминете през живота с увереност и осъзнатост.

От момента, в който разбрах как работи Линията, моят живот се промени повече отвсякога. Научих се да се доверявам на себе си, да обичам себе си и да живея живот в хармония със своята душа. Научих повече за дарбите и за смисъла. Научих с какво е допринесла душата ми в този живот чрез моята еволюция. Научих се как да контролирам своите емоции, как да виждам в перспектива всяка ситуация и преживяване и как да живея в честотата на Линията – а тя е честотата на любовта.

Чрез моята Линия аз сама съм свой учител, сама съм свой лечител, сама съм свой гуру и свой водач. Живея живот, изпълнен с покой, доверие, в хармония с Линията, в любов към себе си и другите. Същата тази промяна са изживели много хора в нашата общност „Вътрешна Линия“, започнали да работят със своята Линия. От началото до края на тази книга ще споделям с вас примери и истории, разказани от членове на нашата общност или хора, чиито Акашови записи съм прочела. Те споделят за прозренията, любовта и промяната от взаимодействието с Линията. Всички те са преминали обучение в нашите онлайн уъркшопове на alnwithin.com, слушатели са на нашия подкаст „Линията“ и са наши последователи в социалните мрежи (@alnwithin).

В книгата вие ще откриете упражнения, разработени с цел да ви помогнат да използвате своята Линия, да разбирате енергията и емоциите си, да се научите как да разпознавате посланията и да приложите на практика това в своето ежедневие. Да получавате послания е нещо, което вие сте родени да правите, но да действате по вашите послания в божествения момент на тяхното получаване е заучено умение. В повечето упражнения вие трябва да опишете в дневника си как усещате своята енергия, послания и настройка. Използването на вашата Линия е лична практика и затова е важно да размишлявате върху уникалните си преживявания, свързани с вашата Линия и вашите послания, за да можете да приемате по-задълбочено познанията си и да продължите със своето развитие.

В този момент вие имате всичко необходимо, за да бъдете сами свои водачи. Вие имате своята Линия и точно сега получавате чрез нея послания, които ви водят обратно към самите вас – но от вас зависи да свършите работата. Вашите послания ви споделят онова, което трябва да извършите във всеки един миг, за да бъдете в синхрон със себе си. Вие не получавате информация за пълната трансформация наведнъж. Духовното ви пътешествие е дълъг лъкатушен път, а вашите послания са основополагащите камъни по него. Те ще ви дадат всичко, което е нужно да знаете, за да направите следващата крачка, да можете все така да вървите напред и да се развивате. Възможно е да ви се струва, че искате повече, но трябва да вярвате, че във всеки един миг имате всичко необходимо, за да не спирате да се движите.

Време е да опознаете себе си така, както никога преди. Вашата душа ви е довела до този миг и до тази книга. Вие сте готови да започнете да се доверявате на себе си, да бъдете сами свои водачи, да се обичате и да живеете в синхрон с истинската си същност. Аз все още ви държа за ръка. Почувствайте топлината на дланта си; нашите енергии са свързани. Аз ви подкрепям, но още по-важно е, че вие подкрепяте себе си.

 

1.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЛИНИЯТА?

КОГАТО ОБЪРНЕТЕ ОГЛЕДАЛО КЪМ СЛЪНЦЕТО, ТО ПРОБЛЯСВА С МНОГО ЯРКА СВЕТЛИНА. ЕТО КОЛКО МОГЪЩИ СТЕ ВИЕ, КОГАТО СТЕ ВЪВ ВРЪЗКА СЪС СЕБЕ СИ. ВИЕ СТЕ ПОЕЛИ НА ТОВА ПЪТЕШЕСТВИЕ С ОПРЕДЕЛЕНА ЦЕЛ. НЕ Е ЛИ КРАСИВО, КОГАТО ОТКРИЕТЕ ТОВА? СЕГА Е ВРЕМЕТО ДА ПОЗНАЕТЕ СЕБЕ СИ.

ВЪРХЪТ

Вие сте създадени от звездите и „засадени“ на Земята, за да израснете. През целия си живот оставате свързани и с пространството горе, и с пространството долу чрез енергийна честота, преминаваща през вас. Това е Линията. Във всеки един миг от всеки един ден вие получавате по вашата Линия послания с напътствия, любов и подкрепа. Тези послания идват от една енергийна сфера във Вселената, наречена Акашови записи, и се активират от животодаряващата енергия на Майката Земя. Когато се вслушате в своите послания, вие ще научите как всичко, което преживявате в тази материална сфера, има своите корени във вашето енергийно поле, дълбоко в душата ви. Вие сте създадени от енергия и вашата душа ще ви помогне да разберете как тази енергия може да ви напътства в завръщането към себе си, за да можете да живеете в хармония с отредения ви път.

Върхът ме научи, че енергията е навсякъде. Тя протича през всичко и е във вечно движение. Енергията притежава сърдечен пулс и точно него измерваме, когато изчисляваме в джаули или измерваме резонансите на Шуман в земното електромагнитно поле. Енергията е навсякъде около нас и независимо дали го осъзнаваме или не, ние взаимодействаме с нея от началото до края на живота си. Някои виждат енергията, други я чуват – но всички ние я чувстваме.

Вашата душа е енергия и тя ви говори чрез енергийните движения, които аз наричам енергийни вибрации. Вие можете да усещате тези енергийни вибрации в тялото си като болки, тръпки или дори промени в телесната температура, но най-вече ги усещате като емоции. Причината душата да притежава физически живот е да изживява емоции – и от тях да се учи, да израства, да еволюира, за да се подготви за своето следващо съществувание. След като веднъж тялото е завършило естествения си биологичен цикъл, душата ще приеме нова форма – или отново като човешки живот, или някакво друго изражение някъде в безкрайните измерения на нашата Вселена. Енергията винаги е подвижна и краят на един физически живот не е край на душата.

Вълнуващото за мен е, че душата не е затворена в тялото или в тази материална сфера. Тялото е само едно „пространство“, в което душата съществува понастоящем, в този момент (и във всички моменти). Душата е многоизмерна и изживява безброй съществувания, включително и не-човешки, в много различни равнини на съществуването едновременно. Така че във всеки един миг можете да получавате информация от всяко едно от тях. Макар тези съществувания обикновено да се наричат „вашите минали животи“, защото това отговаря на нашата представа за линейно време, всички те протичат в едно и също енергийно време.

Ето един пример, даден от Върха. Представете си, че държите порцеланова чиния. Тази чиния символизира вашата енергия. Представете си сега, че изпускате чинията и тя се пръсва на многобройни малки парченца. Едно от тези парченца е вашата енергия във физическото ви тяло, в този физически живот. Останалите парченца са другите съществувания, изживявани от вашата енергия в различни измерения. Всички парченца са на пода едновременно, защото вашата енергия изживява това съществуване във вашето физическо тяло едновременно с всички други съществувания в тази и в други сфери. Душата ви съществува едновременно по многобройни времеви линии. Ето защо аз ще наричам многоизмерните съществувания на вашата душа нейни „други животи“.

Информацията за тези съществувания на душата се пази във вашите Акашови записи и ако има нещо в някое от тях, което може да ви помогне (а винаги има), то вие ще получите тази информация като послание по вашата Линия. Вие получавате тези послания непрекъснато, всеки ден, от мига, в който за пръв път сте поели дъх, и те продължават да пристигат, докато сърцето ви бие и белите ви дробове поемат въздух. Аз ги наричам „послания“, но вие може да ги познавате като свой вътрешен глас, интуиция, предусещане или шесто чувство. Тези послания подкрепят израстването и еволюцията на душата ви и ви помагат да се учите да изживявате живота си в хармония с най-висшето и най-настроено спрямо Линията ваше изражение.

Може да приемете своята Линия като картотечна система, съдържаща всичко, което ви е нужно, за да ви направлява на този етап от пътешествието на душата ви – включително за да откриете своята мисия и дарба и да изучавате конкретните неща, които душата ви е избрала да преработва и да се учи от тях като част от неспирната ѝ еволюция.

Когато заживеете живот във вашата Линия, вие ще бъдете „овластени“ от вашите послания сами да станете своя най-добър учител, своя най-мотивиращ лидер и своя лечител. Всичко това е вътре във вас. Това е един нов начин на живот.

КАК РАБОТИ ЛИНИЯТА?

В този живот вие сте едновременно и енергийно, и физическо същество и вашите послания отразяват тази двойственост. Те тръгват като енергийни трансмисии от сферата, където се пазят вашите Акашови записи. Вашите послания влизат в тялото ви през горната част на главата. На този етап те представляват чиста енергия, защото идват от една чисто енергийна сфера. След като минат по средната част на тялото (вашата Линия), те излизат от него в основата на таза, която е и основа на вашата Линия. От тази точка енергията изтича в Земята и животодаряващата енергия на Майката Земя се активира и извежда вашите послания в материалната сфера, за да можете да ги получите.

Веднъж активирани, вашите послания съдържат мъдростта на историята на вашата душа (вашата енергийна същност) и земното знание, за да ви напътстват в този живот на Земята (вашата физическа същност). След като преминат през Земята, вашите послания се връщат обратно и навлизат отново във вашето тяло през стъпалата ви. После се изкачват нагоре по краката и по вашата Линия, където стават достъпни за вас. Това е автоматичен и неспирен процес, който се развива толкова бързо, че във всеки даден момент от денонощието, дори и точно сега, докато четете тази книга, вие получавате послания.

Ако всичко това е ново за вас, искам да знаете, че вие сте по-свързани с вашата Линия и с вашите послания, отколкото си мислите. Тази енергия е с вас от мига, в който сте родени. Няма нужда да придобивате някакво специално умение, за да получавате посланията си, защото това вече се случва. Само трябва да пренасочите своята осъзнатост обратно към себе си, а също и към магията на живота! Вие имате вътре в себе си всичко, за да започнете да живеете със своята Линия. Време е да се приберете у дома, при себе си и своята енергия.

ОТКЪДЕ ИДВАТ ВАШИТЕ ПОСЛАНИЯ?

Както вече споменах, вашите послания идват от вашите Акашови записи. Записите се управляват от Върха – те са в ролята на пазители на портата. Когато някой влезе в Записите, Върхът решава каква информация да бъде споделена и какво да представлява преживяването на тази личност вътре в Записите.

Акашовите записи се пазят в един звезден куп в нашата материална Вселена, наречен Плеяди (на което ще се спрем по-подробно в следващата глава) и самите те са най-висшата форма на енергия в Плеядите. Плеядите и Върхът са част от най-висшата сфера, която обхваща много други точки във Вселената. Освен това Върхът нарича тази сфера Съветът на Вселената.

Представете си тази сфера като стъпалото под Бога, Вселенското върховенство, Твореца, Божественото, независимо кое име ще използвате. Тази сфера обхваща енергиите и космическите създания с най-силни вибрации на чиста любов от безброй точки във Вселената и Мултивселената. От главните звезди и галактики, които познаваме в нашата слънчева система (Сириус, Орион, Андромеда и т.н.),1 до енергиите на добре известни слезли на Земята учители като Исус и Ганеша (два примера, които са работили редом с Върха в Записите чрез моята Линия), всички те са част от Съвета на Светлината. При преминаването на тези енергии аз не се свързвам с конкретна личност или религиозна фигура. Това е енергийно изражение на божествената любов – същата онази енергия, чрез която вие сте свързани с вашата Линия. Посланията, които получавате, са изпълнени с любовната енергия на най-висшата сфера.

КОЙ ВИ ИЗПРАЩА ВАШИТЕ ПОСЛАНИЯ?

Във всяко послание вие получавате точно онова, което ви трябва да знаете в съответния момент, за да действате като своя най-добре настроена спрямо Линията, любяща и божествена версия. Тази ваша версия се нарича ваше Висше Аз. В известен смисъл вие сте напътствани от своето най-висше изражение.

Вашето Висше Аз е вашият най-важен водач. То е най-чистата форма на вашата енергия. Макар действително да разбира човешките емоции, то не се вкопчва в болката, травмата или раните, получени в някое от вашите човешки съществувания. Вашето Висше Аз е енергията на чистата любов. Ето защо душата ви се обръща към него за напътствия. Макар душата ви също да представлява енергия, тя усеща човешките емоции, защото иска да се научи как да ги преработва. Душата ви носи радост и болка, лек и рани, възтържествувания и травми от този и от другите свои животи. Когато следвате напътствията на вашето Висше Аз, вие можете да разберете как да откликвате на емоциите и преживяванията си, за да се учи и да еволюира на по-високо равнище душата ви. Ето защо аз наричам този труд „духовно израстване“.

В допълнение към вашето Висше Аз, вашият космически екип за поддръжка включва и всички енергийни водачи, които ви подкрепят от началото до края на този етап от пътуването на душата ви, включително други енергии от Съвета на Светлината, небесни същества и звездни енергии, предци, починали роднини или приятели, тотемни животни и, разбира се, Висшата сила: Бог, Създателят, Божественото, Вселената – както и да я наречете. Някои водачи ще присъстват от началото до края на живота ви, докато други ще са с вас само на определени етапи от него.

Мислете за своята Линия като за плитка от енергийни нишки. Едната нишка е за вашето Висше Аз, друга – за вашия космически екип за поддръжка, и последната – за вашето човешко съзнание. Вашето Висше Аз изпраща посланията, вашето човешко съзнание ги тълкува, а вашият космически екип за поддръжка е на разположение чрез вашата Линия за всякакви допълнителни напътствия или подкрепа, от които имате нужда, за да ви помогне да живеете в тази материална сфера. Всяка нишка от тази плитка играе важна роля.

Имала съм много преживявания при разчитане на Акашовите записи на хора, като най-важният водач, който се проявяваше, беше тяхното Висше Аз. Личеше си и присъствието на техния екип за поддръжка, но те наблюдаваха отстрани, а Висшето Аз поемаше водачеството. Това беше много важен пробив, постигнат от мен и всички тези хора, защото доказва, че вие действително напътствате себе си. Същото е и с вашата Линия. Вашият космически екип за поддръжка подкрепя вас и вашето Висше Аз. Доверете се напълно и не забравяйте да благодарите на себе си за посланията, идващи по вашата Линия, за действията, които предприемате, за реализацията и израстването ви. Всичко това е ваше дело!

ЕДНО И СЪЩО ЛИ СА ВАШАТА ЛИНИЯ И ВАШИТЕ АКАШОВИ ЗАПИСИ?

Вашата Линия ви свързва със сферата, където вашите Акашови записи се съхраняват под енергийна форма, и вие получавате напътствия от тази сфера във всеки един миг. Това обаче не означава, че вие „разчитате“ вашите Акашови записи или сте „вътре“ в тях във всеки един момент от денонощието. Учила съм хиляди хора по света да разчитат Акашовите записи и макар посланията да идват от едно и също място, процесът на работа със Записите е съвсем различен от използването на Линията. За да вляза официално в Записите, аз имам свой ритуал и уча на него учениците си. Той започва с четене на Молитвата на Новия свят, включва придържане към набор от напътствия и отдаденост към развиването на вашата способност за получаване на информация в хода на времето.

Аз канализирах Молитвата на Новия свят на 30 април 2020 година, когато колективно преживявахме момент на промяна, определящ за епохата. Изпратена в съответното време от Върха, това е молитва на състраданието, подкрепяща себепознаването и самоизцелението, молитва на Космическата и Земната енергия, която ни отвежда в една напълно нова сфера вътре в Акашовите записи. Каналът, по който протече тази молитва, бях аз, но тя не ми принадлежи – тя принадлежи на всички ни. Аз я използвам за достъп до своите Акашови записи, но също и уча на нея всички, които искат да разчитат Записите. Тя е и на ваше разположение, за да я ползвате. Ще я намерите в приложението към книгата. Ако сте вдъхновени, опитайте с нея!

Върхът ми даде познания за Линията, за да мога да ви науча на един бърз и лесен начин за достъп до информацията във вашите Акашови записи без формална практика, молитва или ритуал. Енергията се движи бързо, посланията също пристигат бързо и Линията съответства на скоростта на нашето време, като предоставя напътствия в точния момент, в който вие имате нужда от тях. Тя може да предложи и момент на пауза, за да можете да откриете вътре в себе си покой и да получите яснота във всяка ситуация.

Има разлика между използването на Линията за получаване на информация от сферата на вашите Акашови записи и официалното влизане във вашите Акашови записи. Представете си го така: вашите Акашови записи са къщата, а вашата Линия е нейният двор. И двата елемента на имота са важни, и двата имат своя определена цел. Те се допълват. Като застанете на двора, вие можете да получите много информация за пространството. Можете да усетите тревата под нозете си. Можете да видите цветята, зеленчуковата градина, дърветата и храстите. Можете да се разходите по пътеката. Можете да видите формата и цвета на къщата и номера на улицата, на която тя се намира. Когато надникнете вътре през прозорците, можете да видите всичко вътре в нея, всички неща, които съдържат енергията на живота – от снимки в рамки до мебелировка. Вие придобивате усещане за цялостния ѝ архитектурен план. Можете да видите дали вътре има хора, дали там живеят домашни любимци.

А сега си представете как отваряте вратата с ключ и влизате в къщата. Просто така, вие сте придобили нова дълбочина в това преживяване. Сетивата ви се задействат с изострена бдителност; вие можете да вдъхнете мириса на всяка стая, да докоснете тъканите, да отворите шкафовете и чекмеджетата. Информацията, която получавате вътре в къщата, допълва и обогатява всичко, което сте научили, докато бяхте на двора.

Една от основните разлики между Линията и Акашовите записи е, че информацията, която получавате по Линията, е само за вас. Това е честота, свързана само с вашите Акашови записи и с ничии други. Може да получите напътствия за ситуация, свързана с други хора, или за отношенията в живота ви, но съветът винаги се отнася до израстването и еволюцията на вашата душа. Когато обаче действително влезете в Акашовите записи, освен до своите, можете да получите достъп и до Записите на други хора (с тяхно съгласие). Можете също да разчетете Записите за животни, сгради или земя.

Двете практики вървят ръка за ръка и членовете на нашата общност намериха голяма подкрепа в използването на своята Линия като основен източник на информация, а после при нужда я допълват със Записите. Линията е толкова достъпна, практична и удобна! Вашата Линия винаги работи – няма защо да влизате никъде, нито да редите молитва. Тази информация постоянно протича през вас. Можете да я получавате и да действате незабавно.

ЖИВОТ В СИНХРОН С ЛИНИЯТА

Върхът насърчава всички ни „да бъдем активна частица от светлината в цялостната анатомия на това колективно преживяване“. За да засияем напълно и изцяло такива, каквито сме, ние трябва да живеем в синхрон с личността, която нашите послания ни напътстват да бъдем. Представете си, че всеки човек на тази планета е цветно петънце. Всеки притежава уникален нюанс, който представя същността на неговата душа: израз на неговите дарби, рани, израстване и любов. Това е композиция, която всеки привнася със себе си в този живот.

Когато поддържате намерението да живеете в синхрон със своето Висше Аз и осъзнавате красотата на това физическо преживяване, божествената любов, която протича през всичко, и фактът, че сте тук с някакво предназначение и заради някаква цел, вашето цветно петънце грейва. Когато всеки човек живее с намерението да бъде в синхрон, отделните цветни точици ще грейнат и ще образуват заедно красив стенопис. За да бъдете от полза на колектива, за да бъдете част от това „ние“, вие трябва да можете да се свържете със своето „аз“, защото колективът не може да засияе така ярко, ако вие не сте светлина. Вие сте важни и има причина да сте тук и сега.

Настройката спрямо Линията не е неизменно състояние на съществуването и не действа по един и същи начин при всички. Това е чувство, което ви е достъпно във всеки един миг, и дали вие изживявате това чувство или не, се основава върху това какво вършите, казвате или мислите. Вашите послания ще ви съобщават какво трябва да направите, за да бъдете в синхрон, но тези неща ще се променят от даден момент към друг. Животът в синхрон спрямо Линията – това е да се учите да осъзнавате напътствията от вашите послания и да им откликвате.

Вие притежавате енергийна честота, вашата Линия – също. Докато честотата на вашата Линия е напълно неизменна, вашата честота се променя въз основа на цялостното ви емоционално състояние. Ние изживяваме енергията в телата си като емоция и когато изменяте честотата си така, че да я настроите към честотата на вашата Линия, вие ще го почувствате като промяна в емоционалното си състояние.

Това не означава да избягвате емоциите си. Вие сте проектирани така, че да изпитвате пълния спектър от емоции – от радост до гняв, от покой до скръб. Вашата Линия не ви възпрепятства да чувствате, но когато знаете причините за своите емоции, вие можете да се научите как да ги преживявате, без те да ви контролират.

Честотата на вашата Линия е вашата енергетична константа, вашият фар, вашата Полярна звезда. Тя е винаги на ваше разположение, защото постоянно протича през вас. Вашата Линия ви дава нова перспектива, усещане за спокойствие, благодарност за трудностите, любов към себе си и, разбира се, послания от вашето Висше Аз. Следвайте ги, когато имате нужда да намерите своя път.

Посланията ви дават практически съвети как да уравновесявате ежедневието си като материално същество (да се научите как да разбирате, управлявате, преработвате и освобождавате емоциите си) с онова, което ви е нужно като енергийно същество (как да използвате дарбите си, да осъществите предназначението си и да научите как иска да израства душата ви). Това означава да живеете живота си в Линията. То ще изглежда различно за всеки, но първата стъпка в това пътешествие е еднаква за всички: да се научите как да видоизменяте енергията си така, че да я настройвате към честотата на вашата Линия, за да получавате своите послания. Вие можете да правите това чрез едно упражнение, което се нарича Активация на линията, и ще го обсъдим подробно в следващата глава.

Вашите съобщения ви се доставят като капки вода – бавно, незабележимо, тихо, те постоянно капят във вашата съзнателност, една по една. Според Върха, ако действате по посланията си, вие ще откриете, че плувате сред океан от лекота. Ако ги пренебрегвате, завинаги ще останете жадни.

Океанът от лекота не е лъжливо обещание за лесен живот. Това означава, че ще се научите да виждате в своите мигове на предизвикателство и борба възможности за растеж и развитие. Вие все така ще изпитвате всички емоции – и трудните, и красивите, и няма да знаете какво ви предстои, но ще притежавате по-голямо разбиране и осъзнатост и ще изпитвате по-голяма благодарност за живота, който имате.

Когато се освободите от очакванията за това как трябва да изглежда животът ви или що за човек трябва да бъдете, и се отдадете на напътствията, които получавате от своето Висше Аз, повярвайте, вие ще изживявате всяко едно нещо по начин, най-добре свързан с душата ви. Това невинаги е най-лесният начин, но той е пътят на вашата трансформация.

От „лесното“ душата ви не израства и вие не задълбочавате своята връзка със себе си. Душата израства от осъзнатостта, от опита и контраста между енергийните върхове и падове. Вашите послания ви осигуряват прозренията, нужни ви да разберете какво можете да научите във всяка една ситуация и как можете да преминете през всяко преживяване, сякаш плувате в океан от лекота. „Ти може да знаеш много – казва Върхът, – но не може да знаеш всичко“. В този прекрасен и чуден дар на живота винаги ще се съхранява някаква тайна.

Ако пренебрегвате своите послания, винаги ще изпитвате жажда за напътствие, насока, разбиране, смисъл, връзка и любов. Като чувство за жажда се усеща фактът, че не сте в синхрон. Вие може да сте неспокойни, сякаш никога не сте доволни в настоящия момент. Може да вземате пример от други, за да решите какво трябва да правите или кой трябва да сте. Може да съдите другите или да се стремите към живот, който виждате, че живеят те, вместо към живота, който ще ви удовлетвори на духовно равнище. Това чувство е некомфортно.

Посланията ви показват, че имате всичко нужно, за да живеете в синхрон със себе си, но от вас не се очаква да правите всичко за себе си сами. Всички ние имаме нужда от любов и подкрепа и когато вие осъзнавате от какво имат нужда във всеки даден момент вашето тяло, енергия, съзнание и душа, понякога ще бъдете насочвани към хора, които по-нататък могат да ви подкрепят. Аз работя с няколко интуитивни лечители, които ценя и на които се доверявам. Зная кога точно имам нужда от сеанс с някого от тях – усещам го в тялото си, а освен това го получавам и като послание по моята Линия.

Възможно е също и да бъдете насочени към хора във вашия живот, чиято подкрепа е в синхрон с онова, от което имате нужда в конкретен момент. Това може да са съпругът/съпругата или партньорът/партньорката ви, членове на семейството или приятели. Когато в тези връзки се проявявате в синхрон с Линията, вие можете да потърсите необходимата подкрепа. Вашите послания ще ви помогнат да управлявате енергията си здравословно, така, че да получавате съвети и подкрепа оттам, където присъстват осъзнатост и настройка.

Всеки миг на любов, напътствия и подкрепа, който получавате чрез своята Линия, ви придвижва напред по пътя, настроен спрямо нея. Всяка ваша крачка ви помага да засияете малко по-ярко като свое уникално и божествено енергийно изражение. Вие сте родени както по предназначение, така и с предназначение, и пътешествието на душата ви в този живот включва откриването и осъществяването на това предназначение. Вашите послания могат да ви отведат и до вашите предназначения, а могат и да ви разкрият уникалните дарби, привнесени от душата ви в този живот, и уроците, които тя е дошла да научи в него. Вашите предназначения, вашите дарби и вашите уроци са неща, които изживявате и проработвате във всеки един миг от вашия живот.

Колкото повече използвате своята Линия, толкова повече неща ще откривате за себе си. Вашата Линия ви снабдява неограничено с информация, напътствия и практически съвети, които са уникални за вас, за пътешествието на душата ви и за предназначението ви в живота. Вие само трябва да започнете да получавате своите послания по вашата Линия.

След като се настроите към честотата на вашата Линия, вътрешната ви енергия се преобразява. Вашата енергийна комуникация с Вселената се изменя. И с тази промяна ви се предоставя възможност да промените целия си живот.

Готови ли сте да научите още? Време е да активирате своята Линия и осъзнаването на посланията, протичащи през вас. Аз все още ви държа за ръка. Почувствайте енергията ми, когато прочетете тези думи. Аз съм тук, за да ви напътствам и подкрепям, докато бъдете готови да повярвате, че всичко, което има нужда да знаете, ви е достъпно чрез вашата Линия.

 

2.

КАК ДА АКТИВИРАТЕ СВОЯТА ЛИНИЯ?

ОТДЕЛЕТЕ ВРЕМЕ, ЗА ДА СЕ ОПОЗНАЕТЕ. ОТДЕЛЕТЕ ВРЕМЕ, ЗА ДА БЪДЕТЕ СЕБЕ СИ. ОТДЕЛЕТЕ ВРЕМЕ, ЗА ДА БЪДЕТЕ СВОЙ ВОДАЧ. ОТДЕЛЕТЕ ВРЕМЕ, ЗА ДА ОБИКНЕТЕ СЕБЕ СИ.

ВЪРХЪТ

Активацията на Линията е лесна практика, съчетаваща дълбоко дишане и няколко кратки повторения на движения с ръце. Активацията на Линията цели да задейства вашата осъзнатост за енергийната честота на вашата Линия и посланията, протичащи през вас, за да придобиете способността да ги получавате ясно, ефективно и бързо. Дишането центрира енергията ви, а движенията на ръцете имитират потока на Линията през вашето тяло. Вие все едно включвате своята осъзнатост.

Активацията на Линията е вашата високоскоростна версия на достъпа ви до Акашовите записи, защото ви дава пряк, непосредствен достъп до същата честота като тази на Записите. Можете да получавате информация за всичко – от това как да се справите в един изпълнен със стрес ден до прекрасните дарове и предназначения, привнесени от вашата душа в този живот.

Активацията на Линията е ключовата практика в тази книга. Тя е интегрирана в упражненията и в учението и аз ви насърчавам да я превърнете в част от дневния си режим, за да можете пълноценно да се възползвате от книгата. Да се живее в Линията е начин на живот, който изисква постоянна осъзнатост и внимание и, както при всяка друга нова практика, онова, което ще получите, е равнозначно на вложеното от вас.

Докато изучавате тази практика, аз ви насърчавам да активирате вашата Линия поне веднъж дневно в допълнение към Активациите на Линията, които изпълнявате за упражненията в тази книга. Смятам, че започването на деня с Активация на Линията може да ви помогне да дефинирате намеренията си или да пренаредите енергията си, преди да продължите напред. Но можете да я изпълнявате и преди медитация, като следобедна почивка или в края на деня.

Вслушайте се в напътствията, които получавате, и бъдете достатъчно спонтанни да активирате вашата Линия в точния момент, в който се почувствате призовани да го направите. Не се двоумете, просто го направете! Колкото повече се упражнявате, толкова повече укрепва вашата осъзнатост и толкова по-открити ще бъдете към получаването на вашите послания. Тази практика е за вас и за вашата енергия. Овладейте я, като извършвате онова, което ви се струва правилно за вас в момента.

 

УПРАЖНЕНИЕ

АКТИВАЦИЯ НА ЛИНИЯТА

Заемете удобна поза в седеж или стоеж и се отдайте на настоящия момент. Затворете очи, вдишайте и издишайте дълбоко през носа няколко пъти. Ако това ще спомогне да се центрирате и да успокоите мислите си, можете да си представите ярка бяла светлинна линия, преминаваща от главата ви надолу до пръстите на краката, която огрява тялото ви с божествена енергия. Аз обичам да го правя, но Бен – не, така че изпробвайте кое действа най-добре за вас.

1. Дишайте и пристъпете към Активация

Със затворени очи съберете длани като при молитвена поза на около педя пред тялото си и ги издигнете над главата си. Вдишайте дълбоко през носа, като отброите от четири до шест секунди, а после издишайте през устата, като отново отброите от четири до шест секунди. През цялото това време задръжте ръцете над главата си.

Вдишайте пак през носа и този път, докато издишате, бавно спуснете ръце надолу по средната линия на тялото, без да отлепвате длани, като през цялото време ги държите на около педя пред тялото си.

Дланите ви ще започнат естествено да се отделят една от друга, когато достигнат средната част на тялото ви. Без да отделяте средните си пръсти един от друг, вдишайте и притиснете отново длани, като ги придвижвате обратно нагоре пред тялото си, и се върнете в позицията, от която започнахте, с ръце над главата. След като завършите изцяло издигането, спускането и повторното издигане на ръцете, вие сте изпълнили първата последователност от движения.

Ако ви е по-удобно, можете да вдишате, докато спускате длани надолу, и да издишате, докато ги издигате пак нагоре. Тъй като всяко вдишване или издишване трябва да трае от четири до шест секунди, придвижвайте дланите си достатъчно бавно, докато достигнат до крайно положение (над главата или пред средната част на тялото) в края на вдишването или издишването.

За да активирате своята Линия, повторете четири пъти последователността от спускания и издигания. На сайта alnwithin.com на ваше разположение е образователен видеоклип.

2. Престой в Активация

След като изпълните движенията, останете известно време със затворени очи, отпуснете длани от двете страни на тялото си или ги съберете в молитвена поза пред гърдите – както е по-удобно за вас – и продължете да дишате с нормалното си темпо през носа. Това се нарича „престой в Активация“. Вие присъствате, вие сте в медитативен покой и позволявате на себе си да бъдете и да получавате.

По време на престоя в Активация може да забележите промяна във вашите емоции, вашата осъзнатост или в цялостната ви енергия. Може да доловите честотата на вашата Линия – като спокойна и по-обширна перспектива към дадена ситуация или като чувство на дълбока любов към себе си и другите. Докато трае това, може и да помолите своето Висше Аз за напътствия или яснота, но за това ще поговорим повече в следващата глава.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ ЗА АКТИВАЦИЯТА НА ЛИНИЯТА

КОГА ТРЯБВА ДА АКТИВИРАМ СВОЯТА ЛИНИЯ?

Вие можете да активирате своята Линия по всяко време и навсякъде. Това е практика, която можете да включите в живота си, а не нещо, около което трябва да се приспособявате. Насърчавам ви тази практика да стане част от вашия дневен режим. Извън редовните Активации на Линията вие може да пожелаете да активирате своята Линия, ако усещате, че връзката ви със самите вас е прекъсната, ако искате да се почувствате спокойни и съсредоточени, ако искате да изпитате любов, ако ви е необходима ясна перспектива или когато и да се почувствате призовани да я активирате.

Членовете на нашата общност са внедрили тази практика в своя живот по многобройни интересни начини. Един от тях сподели: „Моята първа Активация на Линията промени живота ми. За мен беше невероятно да усещам енергията си, да се доверя напълно на получаваните от мен послания и да следвам своята интуиция. Ежедневните Активации на Линията бяха най-важната причина духовното ми пътешествие да еволюира дотам, докъдето е стигнало сега. Това моментално ме заземява. Всеки може да прави това, почти навсякъде, и точно в това е красотата му. Тази практика е огромен подарък, допринасящ за цялостното ми физическо, психическо и емоционално здраве, и аз чувствам голяма благодарност за нея“.

Много учители по йога в нашата общност провеждаха с учениците си Активация на Линията, за да центрират енергията им и да се завърнат те към настоящето преди началото на техните занятия. Медицински сестри в нашата общност са споделяли, че през 2020 година, когато са започвали работата си в болницата с Активация на Линията, често са получавали послания да се погрижат за себе си в този толкова труден за човечеството период. Някои хора на изкуството в нашата общност обичат да изпълняват Активация на Линията преди да започнат да рисуват, пишат или творят. А някои родители (като мен) изпълняват Активация на Линията заедно с децата си – за да разсеят напрежението в даден момент или за да ги учат на управление на енергията и връзка със себе си.

Една жена в нашата общност сподели: „Ежедневните Активации на Линията създадоха онова спокойно пространство, от което нашият дом отчаяно се нуждаеше. Споделих моя опит със съпруга си и дъщеря си и ги научих как да създават състояние на покой чрез Активация на Линията. Четиригодишното ми дете може би не знае точно какво прави, но когато сяда с мен, за няколкото минути, докато изпълняваме Активация на Линията, ние сме в пълна хармония. Скоро след това възниква чувство за уравновесеност и спокойствие. Не минава нито ден, без да изпълним своите Активации на Линията, а лично аз, откакто съм в хармония с истинското си Аз, получих по-голяма популярност на моите материали в интернет отвсякога!“

КОЛКО ВРЕМЕ ТРЯБВА ДА ПРЕСТОЯ В АКТИВАЦИЯ?

Когато за пръв път започвате с тази практика, ви съветвам да престоите в Активация поне пет минути, за да опознаете какво е усещането ви за тази енергия. Отбележете си наум как сте се чувствали преди вашата Активация на Линията и го сравнете с усещанията си при престоя в Активация. Важно е да си дадете достатъчно време, за да доловите честотата на вашата Линия във физическото си тяло, да осъзнаете дали усещате това като промяна в емоционалното си състояние, проясняване на дадена ситуация или получаване на послание.

Като цяло намерението, поради което активирате своята Линия, определя времетраенето на престоя в Активация. Ако сте активирали своята Линия, за да настроите енергията си, то изчакайте да усетите онова изменение в енергията и емоциите си, когато ви се струва, че сякаш излизате от настоящия момент, за да получите перспектива и да усетите спокойствие. Ако искате да получите послания, нека престоят ви в Активация трае, докато ги получите. За вашите послания, какво представляват те и какво е усещането при получаването им, ще поговорим повече в следващата глава.