Към Bard.bg
Четирите духовни сетива (Тери Джеймисън)

Четирите духовни сетива

Тери Джеймисън
Откъс

1.

Близначките ясновидки – кои сме ние и с какво се занимаваме

Може би си мислите, че понеже сме еднояйчни близначки и имаме идентично ДНК, по природа сме по-телепатични от повечето хора. Да, ежедневно ни се случват разни неща, които потвърждават съществуването на телепатията между близнаци. Нямаме нужда от блекбъри или айфон, за да общуваме помежду си. Вместо това използваме телепатия тип „близнакбъри“.

Но според Гай Лайън Плейфеър, изследовател на паранормалното и автор на книгата „Телепатия между близнаци“, в действителност телепатия се наблюдава само при 30 процента от близнаците, докато при повечето не съществува особена връзка. Ние обаче сме родени не само със способността да комуникираме помежду си на психично ниво, а и със способности, които далеч надхвърлят факта, че сме близначки – способности, които ни дават възможност да установим ясновидска връзка с всекиго, по всяко време – в границите на допустимото.

В Уест Честър, малкото земеделско градче в Пенсилвания, където израснахме, никой не беше чувал – камо ли виждал – медиум, затова дълго време нито ние, нито семейството и приятелите ни обръщахме особено внимание на способностите ни. Макар че и двамата ни родители бяха художници – баща ни, Филип Джеймисън, е акварелист и член на Националната академия, майка ни също беше талантлива художничка, – в много отношения бяха консервативни. Те се радваха на вродената ни дарба за рисуване, но или се опитваха да ни обезсърчат по отношение на способността ни да „знаем“ неща, които нямаше откъде да знаем, или я омаловажаваха.

Първото свръхестествено преживяване, което някоя от нас може да си спомни, се случи, когато бяхме петгодишни и Тери спечели награда на училищното състезание, задето позна колко бонбона има в един буркан. Не просто предположи най-близкото число, не – позна го точно! По-късно, като тийнейджърки, започнахме да предсказваме към каква професия ще се насочат приятелите ни – макар че минаха много години, преди да научим, че предсказанията ни са се сбъднали. Въпреки това винаги сме имали чувството, че ще станем известни художнички и дизайнерки и не сме отделяли много време за размишления как или защо знаем или предричаме неща, които другите хора просто не можеха да предвидят.

Едва когато наближихме петнайсет-шестнайсет години и се сблъскахме с поредица озадачаващи и омаломощаващи здравословни проблеми, започнахме да търсим духовното знание. Именно това търсене, което продължава и до днес, ни помогна да открием будистката философия и практики, които ни осигуриха духовна подкрепа през годините на физическа болка и продължават да ни я осигуряват и досега.

От самото начало винаги сме вярвали, че съществува философия, която може да ни помогне да намерим отговори. Вече бяхме изпробвали най-различни техники на медитация и духовни практики, когато приятелката ни Сюзан ни покани да посетим едно будистко събиране. Озовахме се седнали на пода в нечие апартаментче, заобиколени от хора, обърнати с лице към някакъв свитък в кутия, закачена на стената, напяващи на език, който не разбирахме. Този общ напев, който звучеше в пълна хармония, ни заприлича много на музика. Но това, което ни оказа най-силно въздействие, беше искреното въодушевление на хората, които споделяха личните си преживявания и ползите, които бяха извлекли от тази практика. Те явно притежаваха несломим дух, подхранван от вярата им, че всяка пречка може да бъде преодоляна. По някакъв начин почувствахме, че това е практиката, която ще помогне и на нас. След онази първа среща будизмът ни вдъхна сила да открием у себе си нови източници на кураж и упорство, каквито никога не сме подозирали, че притежаваме.

И все пак пътеката, която ни отведе до сегашната ни работа, не беше нито пряка, нито лесна. След като завършихме гимназия, следвахме изобразително изкуство и скулптура в Пенсилванската академия за изящни изкуства и получихме бакалавърска степен по изящни изкуства и преподаване на изкуства от Училището по изкуства „Тайлър“ към университета „Темпъл“ във Филаделфия. След колежа се преместихме в Ню Йорк и започнахме да работим като комедиантки. Основахме компания, наречена „Поп Тиатрикс“, и изнасяхме представления на събития, организирани за знаменитости като Боб Хоуп, Лучано Павароти, Жаклин Онасис, Доналд Тръмп и Шер. Изнасяли сме представления и в Белия дом пред тогавашния президент Роналд Рейгън и съпругата му Нанси. Дори изпълнявахме главните роли в кратък филм, създаден специално за нас, който се излъчи по „Сатърдей Найт Лайв“ (СНЛ). Това бе огромна чест и определено един от върховете в театралната ни кариера. Всички комици мечтаят да се появят по СНЛ, а нас ни поканиха дори без прослушване!

След дванайсет години в Ню Йорк се преместих­ме в Лос Анджелес с надеждата, че там ще намерим по-добри възможности за кариерата си на филмови и телевизионни комедийни актриси. Докато усъвършенствахме репликите си в Импровизационния театър и клуб „Комеди Стор“ в Холивуд, дискретно и внимателно развивахме също така и вродените си психични способности на ясновидки и медиуми. Въпреки че от известно време се упражнявахме да се настройваме на вълната на интуицията си, особеният ни интерес към работата с психичното започна, когато бяхме на по двайсет и няколко. Години наред се бяхме борили с хронични болести и болка и инстинктивно чувствах­ме, че лекарствата, които ни предписваха лекарите, не ни помагат. Вярвахме, че можем да използваме ясновидските си способности, за да открием истински целебна пътека.

За да получим отговорите, от които се нуждаехме, започнахме да работим с махало (метод, подобен на използването на У-образна пръчка за откриването на подпочвени води и метали). Окачвахме махалото на струна и задавахме въпроси, чиито отговори се състояха просто от „да“ и „не“, като например дали определено лекарство или терапия ще ни помогне, или дали трябва да приемем конкретно предложение за работа. След като решихме, че положителният отговор ще накара махалото да се задвижи по посока на часовниковата стрелка, а отрицателният – в противоположна посока, се подложихме на самовнушение. За да се подложите на самовнушение, трябва просто да имате ясно намерение и да заявите на глас решението, което сте взели – в нашия случай, че задвижването на махалото по посока на часовниковата стрелка ще означава „да“, а задвижването му в противоположна посока – „не“. В началото, когато взехме махалото от магазина, дори го питахме дали някоя определена храна ще бъде полезна за здравето ни или не. Преди много години нашите приятели се опитаха да ни разубедят, когато решихме да се преместим в Лос Анджелес, но когато попитахме махалото дали трябва да се преместим, отговорът бе недвусмислено „да“. И Калифорния е наш дом вече двайсет години.

Докато работехме с махалото, за да разберем как да подобрим здравето си, се занимавахме усилено и с алтернативни терапии, включително китайска медицина, акупунктура, класическа хомеопатия, най-различни форми на хиропрактика, безброй специални диети и различни видове молитви и медитация. Дори отидохме при лечители шамани. В крайна сметка се превърнахме в най-добрите диагностици на самите себе си и по време на този процес открихме това, което щеше да се превърне във важен аспект от работата, на която посветихме живота си – медицинската интуиция. Нарасналият ни усет за болестите ни правеше особено чувствителни към заболяванията и смущенията на другите и вече от много години се занимаваме с работа в тази област. (За повече информация вижте десета глава.)

От години правехме предсказания за приятели и използвахме ясновидските си способности, без да ги смятаме за нещо особено, когато един ден, докато седяхме в едно прекрасно местенце, кафене „Роуз“ във Венис Бийч, Калифорния, Линда започна спонтанно да пише на салфетка. Думите сякаш извираха незнайно откъде и преди да се усети, тя бе изписала пет салфетки. Тогава наистина нямаше представа какво се случва, но по-късно разбрахме, че е била в състояние, което днес е известно като „съзнателен транс“, и е писала комуникационно, или автоматично. Когато се прибрахме, Тери се почувства длъжна също да се пробва в автоматичното писане. Скоро осъзна, че и тя притежава тази дарба, която в крайна сметка се превърна и остана наш основен инструмент за получаване на ясновидска информация за миналото, настоящето и бъдещето. Странно, но автоматичното писане на Тери доста се различава от това на Линда. Почеркът на Линда е разлят и украсен със сложни завъртулки, като в средновековен ръкопис. Почеркът на Тери е по-дребен, с равни линии и думи, които понякога се сливат. Донякъде прилича на сеизмограма на земетресение. Нито единият, нито другият почерк приличат на нормалния ни.

Скоро след като се преместихме в Лос Анджелес, установихме, че в актьорския бизнес няма много работа за възрастни близначки (освен ако не се казват Барби и не работят около пилон в някой бар), но слухът за ясновидските ни способности се разпространяваше от уста на уста, предимно чрез приятели, и накрая поместихме в един вестник миниатюрна обява, в която предлагахме услугите си. За наша изненада я видяла една режисьорка от телевизия Ен Би Си и ни се обади. След като ни помоли да потвърдим, че наистина сме близначки и наистина притежаваме ясновидски способности, тя ни предложи да й гледаме спонтанно по телефона и ние приехме. После ни каза, че никой никога не й е гледал по-точно и ни покани да се появим заедно със Силвия Браун (която по онова време беше може би най-известната ясновидка в Америка) и с още трима ясновидци в едно предаване на Ен Би Си,

озаглавено „Другата страна“. Това бе първият от трите епизода на това шоу и ние поставихме диагнози на различни хора по телефона, а един уважаван лекар потвърди точността им. Близначките ясновидки минаха в настъпление!

През годините сме участвали в над сто телевизионни и радиопредавания и сме изпълнявали главната роля в петнайсет документални филма, които представяха ясновидските ни способности. Освен това сме направили безброй известни на всички предсказания за събития, разтърсили целия свят, най-впечатляващото от които е предсказанието за терористичните атаки над Световния търговски център на 11 септември и Пентагона по радиопрограмата на Арт Бел „Коуст ту Коуст Ей Ем Рейдио“. Това окончателно затвърди репутацията ни и ни превърна в най-добре документираните ясновидки в света. Помагали сме на органите на реда при разкриването на убийства, събирали сме семейства, предсказвали сме всевъзможни природни бедствия и дори сме диагностицирали сериозни медицински състояния и заболявания.

Но най-голямата награда за нас е работата, с която се занимаваме дискретно и без да вдигаме шум. От над двайсет и пет години помагаме на клиенти от цял свят – вече хиляди на брой – да проникнат в миналото си, да разберат по-добре настоящето си и да определят каква е истинската им мисия в този свят. Нашата роля – такава, каквато я виждаме, – е да разпръскваме светлина в мрака на неизвестното, така че хората да могат да повярват на интуицията си, да разберат загадъчния свят, в който живеем, да придобият нова перспектива, която да им позволи да правят по-добър избор и да имат живот, който да е по-истински и пълноценен.

Вместо просто да убеждаваме другите в „правотата“ на предсказанията си, се опитваме да ги приобщим и да им дадем възможност сами да открият какво е възможно на личностно и духовно ниво. Намерението ни е да се превърнем в онзи мост, който позволява на хората да се почувстват по-свързани, не само помежду си, а и с енергията на Вселената. Знаем, че сме се заели със сериозна работа и макар че говорим за нея с чувство за хумор и снизходителност, винаги я приемаме много сериозно. За да си добър ясновидец, трябва да притежаваш смелост, интелигентност, почтеност и преди всичко сърце.

За нас да черпим от пророческата енергия на Вселената е също толкова естествено, колкото и дишането. Не е по-трудно от това да включим радиото, да намерим програмата, която търсим, и да започнем да получаваме информация. Знаем, че за повечето хора невинаги е лесно да повярват в това, камо ли да го постигнат. Но също така знаем, че всеки притежава някаква вродена степен на интуиция и нашата цел с написването на тази книга е да ви помогнем да откриете и развиете своите собствени (естествени) свръхестествени способности. Вие също можете да постигнете това на по-високо ниво на разбиране, което ще ви позволи да разгърнете своя собствен неизползван досега потенциал.

В следващите глави ще обясним факторите, които може би са ви възпирали да се докоснете до ясновидската си интелигентност, ще обясним как да пре­одо­лее­те тези препъникамъни и какво можете да направите, за да подсилите вродените си интуитивни способности. Не всички ясновидци получават информация по еднакъв начин. Както ще разберете, някои хора получават ясновидска информация по-добре под звукова форма, други „виждат“ духовни образи, някои са по-емоционално сетивни, докато други просто „знаят“ какво идва при тях от духовния свят. Тези четири начина за установяване на връзка с ясновидската интелигентност са това, което наричаме Четирите духовни сетива, така че ще ви покажем как да определите къде точно се крият вашите особени ясновидски дарби. Разберете ли го веднъж, не само ще бъдете способни да черпите от онова, което се е оказало вашият основен източник на знание, но ще можете и да използвате методите, които ще ви предложим, за да подсилите областите, в които вродената ви интуиция не е толкова силна.

Ще ви помогнем да станете по-умели в надзърването в неизвестното, за да забележите и предупредителните знаци, и положителните сигнали, които ви изпраща Вселената. Ще ви осигурим всички ясновидски инструменти, от които имате нужда, за да избистрите мечтите и амбициите си, за да можете да откриете истинската си цел в живота, да подобрите любовните си връзки и отношенията си с хората, да се радвате на доб­ро здраве и да внесете в живота си повече богатство и изобилие.

Някога един приятел ни каза: „Вие двете сте едни от малкото ми познати, които живеят истински“. Тези думи бяха огромен комплимент, който бяхме заслужили с много мъки и лишения. Но сега сме тук, за да ви кажем, че ако само се вслушате в тихия глас, който звучи вътре във вас, и използвате инструментите, които ще ви предложим, вие също ще откриете своята прекрасна пътека и ще станете човекът, който сте предназначен да бъдете.