Към Bard.bg
Прецакай кучката (Тес Стимсън)

Прецакай кучката

Тес Стимсън
Откъс

Първа глава

Защо трябва да прочетете тази книга

 

Е

дна стара поговорка гласи, че в живота мъжът се нуждае само от четири неща: храна, подслон, шунда и нова шунда.

Честно казано, поговорката описва мъжкия пол като изключително „изискан“.

Да вземем четирима мъже, седнали на бар. Четирима обвързани мъже (или женени, или живеещи с жена, която трогателно си въобразява, че е незаменима) с четири различни професионални занимания. Да кажем учител и счетоводител; строителен работник и физиотерапевт. Няма значение какво работят. Трима от тях ще имат поне едно общо нещо.

Не се колебаят да чукат наляво и надясно.

Може не всички и не точно сега, но да: трима от всеки четирима мъже са мамили или ще мамят съпругите си и/или гаджетата си.

Това е монументално потискаща статистика. Само един от четиримата ни очарователни познайници в бара си държи панталона закопчан. Сигурна ли сте, че този загадъчно верен мъж е вашият човек?

Предан ви е като хрътка? Добре. Тогава какво ще кажете за това: над две трети от съпругите и/или гаджетата, чиито мъже си развяват байрака наоколо, нямат никаква представа, че избраникът им изневерява. Да, съвсем официално е: вие научавате последна.

Освен ако не прочетете тази книга, разбира се.

Както е казал великият Пат Бенатар – любовта е бойно поле. Когато най-после срещнете господин Правилния в романтичната бойна зона и вече – О, Боже! – предусещате облекчението, че сте преминали безопасно през територията, която не обичате – тоест да търсите мъж, и след като се окажете над трийсет, може би си въобразявате, че войната най-после е приключила.

О, сладко, мило дете. Войната тепърва започва.

Досега имахте едно нещо във ваша полза. Вероятно не сте най-голямата мръсница, с която той е бил в леглото (майка ви е права: мъжете никога не се женят за този тип момичета), нито сте най-сексапилната, с която е излизал. Положително е виждал по-хубави цици и стегнати дупета. Но поне сте били новост.

Сега обаче халката е на пръста ви (или поне розовата ви четка за зъби се е наместила до неговата синя четка) и вече не сте му такава новост както някога. Всъщност сте в опасна близост да се превърнете в… казано направо: стара шунда.

Някъде навън изобретателна Кучка, която не си е направила труда да научи своя избраник да връща седалката на колата в първоначалното положение, се е наточила за вашия човек.

Не е задължително да е по-млада, не е задължително и да е по-хубава (принцеса Даяна и Камила Паркър Боулс). Но е безскрупулна.

Връзката ви, Кучкоустойчива ли е?

Продължавате ли да му правите свирки? Сериозно – никога?

Знаете ли името на шефа му и поне на трима негови колеги?

Знаете ли какво точно прави на работното си място (освен да осъвременява профила си във фейсбук и да гледа порно)?

Повтаряте ли му всеки ден, че е великолепен и секси (вместо да промърморвате под носа си „скапан смотаняк“ през пет минути)?

Планирате ли кога ще се озовете в спалнята заедно, или предпочитате „спонтанно да се любите“ (тоест когато той не престава да натяква, че адски отдавна не го е правил и вие приемате, за да ви е по-спокоен животът)?

Спирате ли да вършите каквото правите и изключвате ли сериала, за да го целунете, когато се прибере от работа?

Спорите ли (или сте се отказали да го накарате да вижда нещата, както ги виждате вие)?

Пишкате ли пред него?

Притежавате ли още поне един чифт чорапи с ръб?

Хвалите ли го пред приятелите си, или през цялото време се оплаквате от него?