Името на розата (Умберто Еко)

Мека корица

 
576 стр.
24.90 лв.
Колкото повече поръчваш, толкова повече печелиш

Други книги от този автор

Островът от предишния ден (Умберто Еко)
Умберто Еко
Съвременна класика
Баудолино (Умберто Еко)
Умберто Еко
Съвременна класика
Махалото на Фуко (Умберто Еко)
Умберто Еко
Съвременна класика
Тайнственият пламък на кралица Лоана (Умберто Еко)
Умберто Еко
Съвременна класика
Пражкото гробище (Умберто Еко)
Умберто Еко
Съвременна класика
Да сътворим врага (Умберто Еко)
Умберто Еко
Есета
За литературата (Умберто Еко)
Умберто Еко
Есета
Нулев брой (Умберто Еко)
Умберто Еко
Съвременна класика

Клиенти, които поръчаха тази книга, поръчаха и ...

Зеленият път (Стивън Кинг)
Стивън Кинг
Роман
Властелинът на пръстените: Пълно издание (Дж. Р. Р. Толкин)
Дж. Р. Р. Толкин
Фентъзи
Бягащата с вълци (Клариса Пинкола Естес, проф.д-р)
Клариса Пинкола Естес, проф.д-р
Популярна психология
Окото на света (Робърт Джордан)
Робърт Джордан
Фентъзи
Промоция
Великият лов (Робърт Джордан)
Робърт Джордан
Фентъзи
Прероденият дракон (Робърт Джордан)
Робърт Джордан
Фентъзи
Храмът на инките (Матю Райли)
Матю Райли
Приключения
Великите загадки: Древния Египет.Битие от Марс. Загадката Атлантида (Хърби Бренън)
Хърби Бренън
Загадки и мистерии
Смъртта е моят занаят (Майкъл Конъли)
Майкъл Конъли
Трилър
Лекарки (Сидни Шелдън)
Сидни Шелдън
Роман
Божествено зло (Нора Робъртс)
Нора Робъртс
Роман
Играта на Лъва (Нелсън Демил)
Нелсън Демил
Трилър
Хобит: Билбо Бегинс или до там и обратно (Дж. Р. Р. Толкин)
Дж. Р. Р. Толкин
Фентъзи
Диамантената династия (Сидни Шелдън)
Сидни Шелдън
Роман
Тревата там е по-зелена (Джефри Арчър)
Джефри Арчър
Разкази

Други книги от този жанр

Златна колекция (Уилям Фокнър)
Уилям Фокнър
Съвременна класика
Да убиеш присмехулник (Харпър Ли)
Харпър Ли
Съвременна класика

За книгата

в Края на 1327 г. Монахът Уилям от Баскервил, натоварен с деликатна дипломатическа мисия, попада в един манастир в Северна Италия. Още в началото му се налага да разплита поредица от тайнствени убийства, които окървавяват манастирската библиотека - един недостъпен лабиринт.
Уилям ще разкрие загадките, но за това ще трябва да разгадае поредица от улики и знаци - от поведението на светците до това на еретиците; от езика на тревите, до езика на старинните ръкописи.
"Името на Розата" е разказ за книга - една вечна книга - донесла световна известност на нейния автор Умберто Еко.

 

Мнения на читатели

Приемат се само коментари от регистрирани потребители!

Моля, спазвайте чистотата на българския език.

Приемат се само коментари на кирилица. Мнения, съдържащи нецензурни квалификации и обиди, ще бъдат премахвани.

Росен, София

360 страници

книгата е всъщност 528 страници :) оправете го да не обърквате хората

сноуборд, София

Между другото книгата си заслужава да се сложи като задължителна за 9/10ти клас, идеално описва историята и борбите за влияние в християнския свят по това време. Така хем на учениците ще им е интересно да четат, хем ще понаучат нещичко и ще схванат всъщност на практика какво е това, което са чели в учебника по история.

М, Кнежа

Интересно четиво.Авторът е съумял да застъпи много теми на фона на монашеското ежедневие.Могат да се научат много неща за възгледите на духовниците през средните векове.Интересна е съпоставката,която си прави читателя между тогавашните времена и днешните-за приликите и разликите.Определено положението се е променило и можем само да се радваме,че няма да ни изгорят на кладата,ако проявим някакъв вид индивидуалност.

Уилям споделя интересни мисли на Адсон.Има над какво да се размишлява.Има теми,които са актуални и в днешно време,защото са универсални.Уилям е гласът на универсалния разум,който за разлигата от църковните догми не се е променил значително.

Интересен е начинът,по който коментират новостите по онова време.Магнитът и компасът са още непонятни неща.Очилата са нещо изумително.И честно казано,четейки диалозите им и аз не мога да си представя как правят очилата точно да паснат на окото.Това ме кара да се замисля над много нови изобретения и само да се чудя удивено на гения на създателите им.Но да не задълбавам толкова.

Книгата е интересна,увлекателна,многосмислена и добър избор!

Кристиян, Перник

Днес я довърших, бих казал, че е доста добро четиво и доста ми хареса. Интересно е за какво са се притеснявали хората тогава и за какво са убивали, измъчвали и всякакви такива. Незнам дали действително е такъв живота в един манастир, но найстина доста добре е описан!

Даниел Бунарджиев, София

Книгата е страхотна. Чете се на един дъх. Предишните мнения за това, че е трудна за четене са неоправдателни според мен. Чете се много приятно и в никакъв случай не бих казал трудно. Просто е страхотна. Въпреки сериозната атмосфера на книгата има уникален хумор, който може да ви накара да се смеете с минути.

Георги, софия

Четенето на тази книга представлява не просто попиване на определена информация, то представлява предизвикателство към читателя, към неговите знания и умствени способности. Според мен човек може да съди най-добре за познанията си по това колко често му се налага да поглежда обяснителните бележки. Ако притежавате ерудицията на автора, няма да се налага да поглеждате там нито веднъж, защото информацията, поднесена ви от книгата, ще представлява неделима част от общата ви култура.

Седрие, Варна

Книгата, че трудна за четене е трудна! Ако някой каже, че я е прочел без затруднения - евала му казвам! Да, интересна е, не знам дали е уникална - нямам толкова богат опит, за да определя някоя книга като уникална. А за Еко - то няма какво да се добави за него; факта, че е написал подобно четиво е достатъчно доказателство за способностите и знанията му. В заключение - "Името на розата" е от онези книги, които трябва да бъдат прочетени, ако не за друго, то поне за обща култура...

kalisterski, Троян

Категорично книгата на 20-ти век!

borislava.kaleva, Пловдив

Много подробна.Ако действието беше събрано в 100страници щеше да бъде много интересна.

Ruslan, Varna

g-n shivachev .... za6to da ne mojete da priemite kritikata mu ... vie kato gledate nqkoi film sas losho ka4estvo nali si go spirate naprimer ??? mislq che kritikata otnosno pechata sy6to e dosta osnovatelna vse pak .. nie ne si porychvame piratski knigi ili prepisi na ruka za da nqmame nishto protiv kachestvoto. Kogato dam 10 leva iskam da znam che shte byde neshto koeto shte mi dostavi udovolstvie ... ne sum li prav ?

Даниела, София

Уникална книга! Невероятна! Истински шедьовър! Не можах да се откъсна от нея, докато не я прочетох. Единственото, което не ми хареса, бяха многото печатни грешки.

Антония, Русе

Изключителна книга от изключителен автор! Прекрасно е , че можем да се докоснем до ерудицията и интелекта на Еко чрез книгите му!

Момчил Шивачев, В. Търново

Ами Даниеле,няма нужда да полемизираш излишно с мен-в анотацията си съм казал,че книгата ВЕРОЯТНО! няма да се хареса на всички,защото определено е трудна като стил и символика.Познавам и хора,които не я харесват просто зашото не разбират ДУХА И ТИПА НАГЛАСА на посоченото историческо време.Така че не мога да приема критиката ти.Колкото до това,че и на тебе ти е харесала,това е хубаво.Жив и здрав.

Даниел, София

Ох, г-н Шивачев, като прочета някое толкова прехвалено и автореклавно мнение като вашто ми призлява. Аз не мисля, че имам историческа и философска /т.е. хуманитарна/ култура в повече от средностатистическия българин, но "Името на Розата" не ми беше безинтересна, даже напротив.

sleepwalker, русе

Не мога да опиша колко много ми хареса тази книга!

За първи път нечия творба ме увлича по този начин и ме кара да чета без да спирам, с желание да препрочитам многократно!!!

Бих я препоръчала на всички, които търсят нещо повече от развлечение. С нетърпение очаквам да прочета и останалите произведения на Умберто Еко, за да споделя мнението си!

Читател..., Някой

Страшна книга. На моменти има излишни отклонения, но като цяло авторът е съумял да насити с напрежение всяка страница, описваща приключенията на Уилям и Адсон... Невероятно.

ralitsa, Pleven

книгата е страхотна.про4етох я на един дъх.страшна е.дажа ти повод за размисъл за много неща.определено трябва да се про4ете.

eks, Sofia

Incredible

Момчил Шивачев, В. Търново

Много дълбока и въздействаща книга!Обаче за хора с ниска историческа и философска/т.е.хуманитарна/ култура тя ще бъде вероятно безинтересна,тъй като навлиза доста навътре в нагласите и духа на средновековния тип менталност.Задължителна е все пак за четене!Дори за илитерати.

Nanini, Shumen

Миналата година, след 8-годишно издирване, най-сетне успях да я прочета. След като го направих, стигнах до извода, че си е заслужавало чакането. Това е най-интересната, интригуваща, с дълбок смисъл книга, която съм чела някога. Докато я прочета, я четох къде ли не. Винаги се движех с нея, защото просто не можех да се отделя от действието. Пожелавам на всички да я прочетат. Ако не обичате да четете книга, бъдете сигурно, че след тази ще разберете, че четенето на книги е много, много по-хубаво от гледането на телевизия. Аз го правя цял живот и ще го правя докато съм жива.

awva255, Казанлък

не сам я чела но много бих желала затова сам решила да си я купя

Alexander Ivanchev, Sofia

Жаждата за знание, алчност към древни папируси или просто едно човешко безумие? В глумните дебри на един манастир в Северна Италия, през очите на Уилям от Баскервил Еко разкрива цял един свят. Детайлните референции към зверствата на иквизицията допринасят допълнително към този безспорен шедьовър, изстрелял Умберто Еко към мястото, което в момента заема.

Скрий

Библиографска информация

Мека корица

ISBN: 9545853778
Дата на издаване: 23.09.2002
Брой страници: 576